naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
De koppen bij elkaar en de handen ineen voor onze Lego Vuurtoren
 Crowdfunding actie
 
Beste Markers,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er van Lego 'ons' Paard van Marken is vervaardigd. Deze is gemaakt door Arjan Oude Kotte en tentoongesteld geweest in de Jaarbeurs Utrecht tijdens
Legoworld 2023. Vervolgens kwam het Lego object van ruim 1,5m bij 1,5m te koop te staan op Marktplaats voor 1000,=. Niet te duur want de materiaalkosten alleen al liggen hoger, maar toch heel veel geld. En de afmeting is niet wat je eventjes thuis in de kast te pronk zet. Maar wat zou het toch mooi zijn als de Lego Vuurtoren voor altijd naar huis mag komen en door, van & voor Markers mag zijn.

Mariska Boes, Tirza de Jong en Miriam van Altena troffen elkaar op Facebook met hetzelfde idee om dit unieke object naar Marken te halen en staken de koppen bij elkaar om dit te proberen te realiseren. Om te beginnen hebben we de verkoper benaderd, deze is heel enthousiast en biedt zijn medewerking graag aan. Op basisschool 'De Rietlanden' hebben we een openbare plek gevonden waar de Vuurtoren permanent tentoongesteld mag gaan worden. Er zal een stevige, verrijdbare vitrinekast moeten worden gemaakt om het kunstwerk degelijk te beschermen en eventueel te vervoeren.

Uiteraard is hier geld voor nodig en willen we bij deze oproepen tot
crowdfunding en zoveel mogelijk geld in te zamelen om dit project te kunnen laten slagen. Samen de handen ineen slaan, alles op vrijwillige basis van vertrouwen, geen gedoe, geen strijkstokken. Werkelijk elke euro is er eentje dus schroom niet om iets kleins te geven als je dat wilt. We begrijpen dat het leven al duur genoeg is. Er kan op verschillende manieren gedoneerd worden (tikkie, overschrijven, cash, anoniem) bij:
 
Miriam van Altena
06-28 644 577 of  Whatsapp     
miriamvanaltena@yahoo.com
NL52 INGB 0006 5892 64 onder vermelding van 'Lego Vuurtoren'.

of stop het geld in een enveloppe en gooi deze bij Jan & Pietertje door de brievenbus op Flevostraat 2.
Natuurlijk kan er ook altijd gedoneerd worden aan Mariska Boes en/of Tirza de Jong.

Zegt het voort en geef gul zodat Marken er een nieuw eigen kunstobject bij kan hebben.

Mochten er vragen, opmerkingen, tips of helpende handjes zijn horen wij dat graag. Aarzel niet om contact met een van ons op te nemen. Wij houden jullie op de hoogte.

Groeten,
Mariska Hamberger-Boes
Tirza de Jong
Miriam Sluijs-Van Altena
 

Bron: Miriam van Altena, vrijdag 22 maart 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina