naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Nieuws van dorpshuis Het Trefpunt maart 2024

 

 

 

 

Cognitief Fitness
We zijn blij het eerste jaar van Cognitief Fitness in dorpshuis Het Trefpunt een succes te mogen noemen. In een samenwerking tussen Gemeente Waterland, Team Sportservice Zaanstreek-Waterland en ons dorpshuis deden er maar liefst 21 enthousiaste Markers actief mee aan de cursus.
 
 
Afgelopen week was de evaluatie met de drie organiserende partijen. In het nieuwe cursusjaar willen we graag doorgaan met deze cursus. Hoe dat precies zal zijn geven we in de komende tijd invulling aan, wordt vervolgd!
 
Nieuw: tekenworkshop
Al eerder deelden we dat we ons cursusaanbod continue proberen te vernieuwen en toegankelijk maken voor iedereen. In navolging op een eerdere uitvraag waaruit interesse naar tekenlessen bleek, hebben we nu goed nieuws te melden; er volgt een tekenworkshop!
 
Instructrice Sharma Peterson zal de tekenworkshop faciliteren en wel op woensdag 5 juni aanstaande. Sharma heeft meer dan 25 jaar ervaring in het tekenvak, deelt haar passie zeer bevlogen in haar lessen en heeft bovendien verschillende exposities op haar naam staan.
 
De tekenworkshop is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en zal tweeënhalf uur duren. Potloodgebruik zal centraal staan en er zullen verschillende visuele hulpmiddelen, voorbeelden en kopieën gedeeld worden. Sharma zorgt voor de materialen zoals papier, potloden, gummen en puntenslijpers, maar uiteraard mag je ook eigen materialen meenemen als je dat graag wilt.
 
In de workshop zullen verschillende tekenoefeningen aan bod komen. Sommige uit het boek ‘Drawing on the Right Side of the Brain’, sommige meer academisch van aard en sommige juist meer vrij en experimenteel. Het doel is om je op verschillende manieren te leren kijken naar tekeningen.
 
Datum
woensdag 5 juni 2024
Tijd
19.30 – 22.00 uur
Locatie
Dorpshuis Het Trefpunt
Kosten
€ 20,- inclusief koffie/thee en materialen
Level
Beginners en gevorderden
Max. aantal workshopparticipanten
15, vol = vol
Min. aantal workshopparticipanten
7
 
Geef je nu op via: https://www.trefpuntmarken.nl/index.php/cursusaanbod/workshop-tekenen
 
Live Café Het Trefpunt
 
Zondag 24 maart 2024: Live Café Het Trefpunt met de Pompero’s
Met de Pompero’s kun je rekenen op een breed muziekaanbod met een basis in blues en rock.
 
Deuren openen om 16.00 uur, de band tikt af om 17.00 uur en entree bedraagt € 6,- per volwassene. Entreegeld voor het Live Café komt de band altijd volledig ten goede.
 
We zullen met de bekende muntjes betalen, waarmee verschillende drankjes en hapjes verkrijgbaar zijn. Tot zondag!
 
Woensdag 29 mei 2024: Klankschaalhealing
Letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank; van binnen en van buiten, geestelijk en lichamelijk. Kom ontspannen en blokkades opheffen.
 
De laatste plekjes zijn op één hand te tellen. Inschrijving loopt via www.trefpuntmarken.nl. Inloop is vanaf 19.45 uur, we starten om 20.00 uur en de sessie zal duren tot 21.30 uur. Vol is vol, dus schrijf je nog snel in.

 

 

 

 

 
 Bovenstaande als inlegvel in pdf 
www.TrefpuntMarken.nl
Bovenstaande kunt u ook terugvinden als bijlage bij 'Nieuwsblad Waterland' van donderdag 21 maart 2024

Bron: Dorpshuis Het Trefpunt, donderdag 21 maart 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina