naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Wethouder Roland Wolters heeft wegens ziekte ontslag aangeboden
 
Onderstaand de tekst uit de ontslagbrief
 
Geachte voorzitter en leden van de gemeenteraad,
 
In januari 2023 kreeg ik de diagnose nierkanker. Het leven van mij en van mijn familie stond even stil. Ongeneeslijk ziek en weinig mogelijkheden voor een succesvolle behandeling.
 
Maar goed, vol goede moed begon ik aan een experimentele immunotherapie. Deze sloeg aan, de tumoren slonken en na heftige bestralingen zag het er veel beter uit.
 
Echter de energie bleef ver achter waar ik behoefte aan had. Begin december stortte ik fysiek volledig in. Ik kreeg allerlei fysieke mankementen waarvan inmiddels duidelijk is dat deze worden veroorzaakt door de immunotherapie en de nierkanker.
 
Het werd daarom tijd om na te denken over mijn toekomst. Moet ik zo hard blijven werken? Of moet ik mij meer focussen op mijn fysieke gesteldheid, gezondheid en meer tijd door brengen met mijn familie.
 
Aan de andere kant het wethouderschap, leuk en verantwoordelijk werk, met een goed en collegiaal college en een organisatie die loyaal is en gemotiveerd.
 
In mijn situatie is het leven ongewis. De vraag was, is het niet wijs om de tijd die ik nog heb te gebruiken om te genieten van mijn familie, vrouw, kinderen, kleinkinderen, broers, vrienden en andere leuke zaken van het leven?
 
In goed overleg met mijn familie maar ook met de fractie van de VVD heb ik daarom besloten om mijn ontslag in te dienen als wethouder.
 
Ik wens de gemeenteraad en uiteraard ook het college en de hele organisatie veel wijsheid en geluk.
 
Met vriendelijke groet,
Roland Wolters
 
De portefeuille van wethouder Roland Wolters omvat:
FinanciŽn, Economische Zaken, Markten, Toerisme, Havens, project Milieustraat, Sport, Onderwijs, Werk en inkomen;
 
 
Bovenstaande ontslagbrief in pdf

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 19 maart 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina