naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken : S.V. Marken - AFC DWS
Seizoen 2023-2024, zaterdag 16 maart 2024, uitslag 2-2 (1-1)
Kort wedstrijd verslag
Voor aanvang van de wedstrijd thuis tegen AFC DWS werd er 1 minuut stilte gehouden en speelde Marken met rouwbanden ter nagedachtenis aan het overlijden van oud speler Ramon Visser. Iets over half drie werd er onder prima omstandigheden afgetrapt tegen het kwalitatief sterke DWS waarvan in de uitwedstrijd met 5-0 kansloos was verloren.
 
Marken startte in exact dezelfde opstelling van twee weken geleden uit tegen Amstelveen/Heemraad waarin het pas in de slotfase het hoofd moest buigen 4-3 verlies. Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd thuis tegen S.V. Hoofddorp niet door wegens gebrek aan voldoende spelers bij de tegenstander. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en in de 5de  minuut was er al een schot op de lat van Luke de Waart te noteren. Drie minuten later stond de 1-0 op het scorebord, een prima aanval over meerdere schijven werd van dichtbij afgerond door Dominic Zeeman. Tot aan een kwartier spelen was het veldspel redelijk in evenwicht maar geleidelijk aan namen de gasten het spel over. Halverwege het eerste bedrijf kreeg DWS pas de eerste echte goede mogelijkheid maar de inzet van zeer dichtbij werd uitstekend gepareerd door keeper Jonathan Waterberg. In de 24ste minuut werd de stand gelijk getrokken, een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal binnen gekopt door de volledig vrijstaande Farai Lintjes 1-1. De fase daarna kreeg Marken vrijwel geen grip meer op de wedstrijd maar tot kansen of mogelijkheden voor DWS kwam het niet. Pas in de slotfase waren de gasten tot twee keer toe dreigend en werd een schot van Maurice Gerritsen met moeite tot corner getikt. DWS was de betere ploeg in het eerste bedrijf maar met weinig mogelijkheden en Marken hield redelijk stand met veel inzet.
 
Marken startte ongewijzigd aan de tweede helft maar kreeg binnen twee minuten spelen de deksel op de neus. Uit een zeer onoverzichtelijke situatie werd van dichtbij de 1-2 door Razak Ourodam tegen de touwen gewerkt. De gasten waren vervolgens een aantal keren dreigend met afstandsschoten en Marken kwam niet van de eigen helft en stond onder druk. Pas in de 67ste minuut was de thuisploeg voor het eerste dreigend uit een corner. Een minuut of vijf later een prima aanval van de thuisploeg die via de keeper tot corner werd verwerkt. De gasten bleven de bovenliggende partij maar behoudens een kopbal net naast in de 78ste minuut kwamen zij niet tot echt uitgespeelde kansen en hield Marken goed stand. In de 80ste minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van Marken, vanaf de zestienmeterlijn schoot de volledig vrij gespeelde Luke de Waart de 2-2 onverwacht tegen de touwen. De gasten waren even de kluts kwijt want Marken kreeg hierna nog een aantal mogelijkheden de volle winst te pakken. Eerst kwam Tijs Klaver vrij voor de goal en kort in de blessuretijd werd een schot van Bram Schipper op aangeven van Dominic Zeeman gestopt. Drie minuten in de extra tijd ging het schot van dichtbij van Tijs Klaver op de buitenkant van de paal. Ondanks dat de gasten het meest van de tijd de bovenliggende partij waren, behalve het eerste en laatste kwartier, hield Marken toch een punt aan de wedstrijd over. Een overwinning was niet verdiend geweest maar wel uiterst welkom voor behoud in de derde klasse.
 
Volgende wedstrijd: zaterdag 23 maart uit tegen AMVJ aanvang 14.30 uur
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Bijgaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws
In de 8ste  minuut stond de 1-0 op het scorebord, een prima aanval over meerdere schijven werd van dichtbij afgerond door Dominic Zeeman (9)
Scheidsrechter Theo Blommesteijn
In de 80ste minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van Marken, vanaf de zestienmeterlijn schoot de volledig vrij gespeelde Luke de Waart (7) de 2-2 onverwacht tegen de touwen
S.V. Hoofddorp - SDOB: onder andere 3 goals van Rick Boes en 1 goal van Steven Boes
Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 16 maart 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina