naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken : Amstelveen/Heemraad - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 2 maart 2024, uitslag 4-3 (1-2)
Kort wedstrijd verslag
Met vrijwel dezelfde basis opstelling als vorige week, alleen Arno Boes ontbrak bij de selectie, en een zeer jeugdige reservebank met spelers van onder de twintig jaar. Werd de strijd aangegaan met Amstelveen/Heemraad dat zeer hoog op de ranglijst staat.
 
De begin fase ging gelijk op zonder dat er door beide ploegen scoringsmogelijkheden werden gecreŽerd. Geleidelijk aan was de thuisploeg wel de betere voetballende ploeg maar Marken hield goed stand. Rond de 25ste minuut was de eerste echte dreiging voor de goal van Marken maar keeper Waterberg hield prima stand. De fase daarna waren zij een aantal keren zeer dreigend voor het doel van Marken om de score te openen. Rond de 39ste kwam Amstelveen alleen voor de keeper maar de afgeslagen bal werd door Dwayne Wondel diagonaal binnen geschoten 1-0. Binnen 1 minuut was de stand alweer gelijk, tussen twee verdedigers in staande Kelvin Molenaar schoot hij de 1-1 tegen de touwen. In de slotminuut kwam Marken zelfs nog op voorsprong, uit een prima pass schoot gelegenheidspits Dominic Zeeman in tweede instantie de 1-2 in het doel. Marken was in het eerste bedrijf prima overeind gebleven tegen het sterke en goed voetballende Amstelveen/Heemraad en ging met een voorsprong aan de thee.
 
Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en trof een zeer verbeten tegenstander tegenover zich. In de eerste minuut lag al bijna de gelijkmaker in het net maar wederom was het aan Waterberg te danken dat dit niet gebeurde. Marken had een moeizame start al waren ze in de 7de minuut na de thee dreigend met een prima opgezette aanval. Marken stond licht onder druk en kwam vrijwel niet meer van de eigen helft af. Na een uur spelen kwam de thuisploeg op een verdiend doelpunt. Dit was dan wel door een penalty, overtreding binnen het zestienmeter gebied, die onhoudbaar werd binnen geschoten door Zakaria Madrane 2-2. Marken bleef onder druk staan en kwam niet aan aanvallen toe maar kwam toch in de 69ste minuut weer op voorsprong. Een afgeslagen corner, 1 van de 6, werd door de net in het veld gekomen Bart Schipper, voor Kelvin Molenaar, voor de goal geslingerd en bij de tweede paal door Tijs Klaver binnen gekopt 2-3. In de fase daarna kreeg de thuisploeg een aantal zeer goede mogelijkheden om te scoren maar dat lukte niet. Aanvoerder Tijs Klaver leek zeer lang de matchwinner te worden maar niets bleek minder waar. In de 86ste minuut kreeg Amstelveen wederom een penalty toegekend, een overtreding op de achterlijn in het doel, en deze werd nu benut door Jesper van Eijk 3-3. Een minuut later viel zelfs de 4-3 maar die werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. Met deze gelijke stand kon het meegereisde Marker publiek wel leven. Maar helaas viel in de allerlaatste minuut van de officiŽle speeltijd toch nog het doek. Van zeer dichtbij werd de 4-3 binnen gewerkt door Zakaria Madrane. Na 8 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze zeer enerverende voetbalmiddag die onder wel zeer ideale winterse omstandigheden was gespeeld. Teleurgesteld over de uitslag natuurlijk omdat de Marker ploeg er zo dichtbij was maar zeer tevreden over het vertoonde spel en de inzet.
 
Volgende wedstrijd: zaterdag 9 maart thuis tegen S.V. Hoofddorp aanvang 14.30 uur
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 2 maart 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina