naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Nieuwsbrief Regio Verzekeringen Marken februari 2024
Volgende week minder goed bereikbaar
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. Behoudens maandag 19 februari 2024 zijn wij dagelijks van 14.00 uur tot 15.30 uur op kantoor aanwezig. Heeft u ons nodig, maar weet u ons niet te bereiken, stuur ons dan een e-mail (info@regioverzekeringenmarken.nl). Wij proberen u dan op korte termijn te voorzien van een reactie. Wij staan vanaf maandag 26 februari 2024 weer klaar voor u.
 
Ga je op wintersport?
Aan het begin van een nieuw jaar kriebelt het bij veel wintersport liefhebbers. Gaan we naar Oostenrijk, Italië of toch naar Tsjechië of Slovenië? Welke bestemming je ook kiest, wintersporten brengt altijd risico’s met zich mee. Schade lijden is heel vervelend. Hoe bescherm je jezelf en je spullen?  Hierbij geven wij 5 tips.
 
1) Ga veilig met de auto op reis
Laat winterbanden monteren en koop goede sneeuwkettingen; in veel landen is dit verplicht. Rijd je door Frankrijk? Dan moet je ook een alcoholtest in de auto bewaren. Een wintercheck regelen voor de auto is ook een goede tip.We zien regelmatig dat verzekerden onderweg naar wintersport stranden met pech omdat ze geen wintercheck hebben gedaan. Met de doorlopende reisverzekering van Nh1816, inclusief aanvullende dekking voor hulpverlening en vervoer, heb je recht op hulp bij pech onderweg en worden onder andere de kosten van vervangend vervoer vergoed.
 
2) Voorkom letsel
Besteed aandacht aan jouw persoonlijke bescherming. Uit onderzoek blijkt dat in 12% van de ongelukken met skiën of snowboarden hoofdletsel een gevolg is. Meestal ernstig. 85% daarvan kan voorkomen worden met een goede helm. Zorg daarnaast voor een goede conditie en dat je getraind bent om te skiën of snowboarden. Vermoeidheid vergroot de kans op ongelukken. “Ook is de kans op een gebroken arm of been groter als mensen ongetraind de piste af gaan.”
 
3) Voorkom diefstal en schade
“Diefstal van ski’s komt vaak voor. Vooral bij duurdere of nieuwe ski’s raden wij daarom aan om deze te merken en af te sluiten met een goed slot. ’s Nachts opbergen is ook een goede tip. Evenals bewust omgaan met andere waardevolle spullen. “We zien geregeld dat telefoons beschadigen die tijdens het skiën nog in een broek- of jaszak zitten”. De 
doorlopende reisverzekering van Nh1816 heeft een aanvullende dekking voor wintersport. Hiermee zijn de risico’s van wintersport meeverzekerd. 
 
4) Blijf warm
Kleed jezelf en jouw reisgenoten warm aan. Draag geen strak zittende kleren of schoenen, want die belemmeren de bloedsomloop. En bedek je hoofd, vingers, tenen en oren. Zo ben je veilig in de kou en ga je comfortabel de berg af.
 
5) Denk aan anderen op de piste
Last but not least: denk aan anderen als je van de piste af skiet of snowboard. Een ongeluk zit in een klein hoekje. “Lees de FIS-piste regels goed door voor de eigen veiligheid én die van anderen. Blijf altijd voor je kijken, zodat je berekend bent op onverwachte manoeuvres van medewintersporters. De voornaamste wet op de piste is logisch: degene die voor je skiet heeft altijd voorrang. Haal je iemand in? Dan mag je hem of haar dus niet belemmeren.
Bron: Regio Verzekeringen Marken, vrijdag 16 februari 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina