naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Leerlingen maken kennis met Marker horeca
tijdens 'Regio Safari Hospitality Tour'
Een aantal leerlingen met medewerkers van 'Land en Zeezicht'
 
Leerlingen van de Scholen Gemeenschap W.J. Bladergroen uit Purmerend maakten vandaag kennis met onder andere de horeca op Marken. Zij brachten een bezoek aan Café Restaurant 'Land en Zeezicht' en Brasserie Restaurant 'De Taanketel'.
 
Regio Safari Hospitality Tour
Geïnteresseerd in de 'Hospitalitybranche' deden mee aan de regio Safari Hospitality Tour! De leerlingen hoefden niet ver, want er zijn hele mooie bedrijven in de regio waar zij kunnen leren en werken! In één dagdeel ging de groep met een bus langs bij vier mooie leerbedrijven.
 
Vandaag werd een bezoek gebracht aan achtereenvolgens:
   Fort Resort Beemster aan de Nekkerweg 34 in ZuidOost Beemster
   Sligro Purmerend aan de Polderweg 1 in Purmerend
   Café Restaurant ‘Land en Zeezicht’ aan de Havenbuurt 6 op Marken
   Brasserie Restaurant ‘De Taanketel’ aan de Havenbuurt 1 op Marken
 
Bij alle bedrijven konden de leerlingen in gesprek gaan met de mensen die er werken, zien hoe het er reilt en zeilt, kregen ze een rondleiding en mochten ze ook iets proeven!
 
De organisatie van deze tour werd verzorgd door 'Sectortafels', deze organisatie wil zorgen voor een sterke regionale arbeidsmarkt.
 
De sectortafel Hospitality is gericht op de gehele gastvrijheidssector in de regio Zaanstreek-Waterland. De gastvrijheidsindustrie kent grote uitdagingen, met name op het gebied van personele bezetting, nu maar naar verwachting ook in de toekomst. Daarom zetten wij ons vanuit ondernemers, onderwijs en overheid in om samen te werken voor een sterkere regionale arbeidsmarkt. Dat betekent samen werken aan het begeleiden, opleiden en behouden van leerlingen en medewerkers.
 
Binden, boeien en behouden zijn voor ons hierin gouden pijlers. Een gastvrije regio valt en staat immers met de mensen die er werken.
 

Bron: PepProductions, donderdag 15 februari 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina