naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Waterlandse Erepenning voor Simon Verbeek
Uitreiking erepenning gemeente Waterland
Burgemeester Marian van der Weele heeft de Waterlandse Erepenning uitgereikt aan de heer Simon Verbeek. Dit gebeurde tijdens de eerste editie van het Waterlandse Winterfestival, 10 februari 2024.
 
Ten overstaan van de bezoekers van het Winterfestival, het gemeentebestuur, familie en vrienden nam de verraste heer Verbeek de penning en het raadsbesluit in ontvangst.
 
De Waterlande erepenning wordt alleen uitgereikt aan opmerkelijke inwoners die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap. De burgemeester benoemde de bijzondere verdiensten van de heer Verbeek (zie bijlage) voor de gemeente Waterland waarbij zijn bestuurlijke, culturele en historische kennis ongeëvenaard zijn.
 
Al in 2016 werd de heer Verbeek benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Sindsdien heeft hij zich onverminderd ingezet om zijn kennis en vaardigheden te delen. Tijdens de festiviteiten van de Slag op de Zuiderzee heeft de heer Verbeek de tekst voor ‘het Waterlandse lied’ geschreven. De heer Verbeek heeft zich voor de gemeente en haar inwoners in hoge mate verdienstelijk gemaakt en zal een trotse drager zijn van de erepenning.
Opsomming verdiensten van Simon Verbeek in pdf

Bron: Gemeente Waterland, zaterdag 10 februari 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina