naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Ajax sluit bouwcontracten af voor De Nieuwe Toekomst
v.l.n.r.: Sebastiaan de Groot, Kelly Zeeman en Willem Slot
 
AFC Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kondor Wessels Amsterdam en Van Geemen Grond Weg Waterbouw uit de Purmer. De twee bouwondernemingen zullen Ajax gaan helpen met de realisatie van een deel van het nieuwe Sportcomplex de Toekomst.
 
Vanaf 2024 start Ajax met fase 1 van de herontwikkeling van het sportcomplex. Hieronder valt de bouw van een aantal nieuwe gebouwen, alsmede de aanleg van velden en technische installaties op het huidige terrein. Kondor Wessels Amsterdam, onderdeel van VolkerWessels, heeft opdracht gekregen voor de bouw van faciliteiten voor de A-selectie, het energiegebouw en faciliteiten voor de afdeling Velden en Terreinen. Van Geemen Grond Weg Waterbouw wordt verantwoordelijk voor de aanleg van het nieuwe terrein en de ondergrondse infrastructuur. De beoogde opleverdatum van beide projecten staat op medio 2025.
 
Chief Sports Officer Maurits Hendriks: "Het huidige trainingscomplex voldoet al langer niet meer aan deze tijd. Een nieuw en moderner sportcomplex is een belangrijke voorwaarde om topprestaties in de komende jaren te waarborgen. De Nieuwe Toekomst komt in fases tot wasdom en we kijken reikhalzend uit naar de eerste stap. Daarnaast hebben we als Ajax hoge duurzaamheidsdoelstellingen. Met het realiseren van een hoogwaardig duurzaam sportcomplex nemen we, als Ajax, hier binnen het voetballandschap een voortrekkersrol in."
 

Bron: Ajax, donderdag 8 februari 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina