naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Bull Shit Bluesband in de Harmonie in Edam
zondag 11 februari 2024, aanvang 16.00 uur, toegang gratis
 
Op 10 september 2023 was het precies 40 jaar geleden dat de Bull Shit Bluesband (B.S.B.) haar eerste optreden gaf in dorpshuis Het Trefpunt op Marken. Dit was ter gelegenheid van het eerste Berenpopfestival en zou aanvankelijk iets eenmaligs zijn. Het optreden was echter zoín succes dat zij geboekt werden voor diverse festivals in de regio en dus ging de band door.
 
Inmiddels heeft de band vele optredens gegeven in zowel binnen- als buitenland en stond ze op het podium met o.a. Eddie C. Campbell, Golden Earring en Hans Dulfer. Absoluut hoogte punt was in 1988, toen de band de Amerikaanse blueslegende Robert Jr. Lockwood mocht begeleiden voor een aantal optredens tijdens diens Europese tournee.
 
B.S.B. bestaat uit Klaas de Groot (zang/gitaar), Cees Borg (gitaar), Klaas Kes (gitaar), Pieter Kes (saxofoon), Jan Pieter Schouten (bas), Jason Borg (drums) en Special guest Raymond ĎBoelií Goudbeek (piano). De muziek die za maken laat zich het beste omschrijven als de vijftiger jaren sound geŽnt op de New Orleans-,Texas- en Chicago blues.
 
Zondag 11 februari treedt B.S.B. om 16.00 uur op aan de Voorhaven 92-94 in Edam. Aansluitend is er vanaf 19.30 uur een jamsessie van de lokale muziekhelden. De toegang is gratis.
 

Bron: De Harmonie Edam, dinsdag 6 februari 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina