naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Kerkcafé Marken 25 januari, een verslag
In Brasserie Restaurant 'De Taanketel' aan de Havenbuurt
“En ze leefden nog lang en gelukkig” Over trouw aan jezelf en de ander in je relatie.
 
Deze avond liet zien dat een gesprek over de liefde je hart wat sneller kan laten kloppen. We kwamen al rap tot de conclusie dat je met verschillende mensen een relatie hebt. Met je ouders, je broers, je zussen, vrienden, buren, kennissen en een partner. Daar is (meestal) liefde in het spel op verschillende bandbreedtes.
 
Wat bij de groep naar boven kwam is dat liefde werken is. Maar meer nog; aanwezig zijn, luisteren, op dezelfde frequentie zitten, ontvangen, en bovenal delen. Delen is uiteraard een nogal breed begrip. Het gaat er dan vooral om dat je kenbaar maakt aan de ander wat je voelt. Zonder oordeel en zonder angst. Dat laatste is vaak lastig, omdat je wellicht iemand kan kwetsen of dat het helemaal verkeerd wordt begrepen. Dat is misschien een reden waarom er dan maar niets gezegd wordt. Want je bent bang dat het dan fout gaat.
 
Ken uzelve is een gevleugelde uitspraak. Je levensgeschiedenis bepaalt veel hoe je met dit soort vragen omgaat. Uit verhalen van aanwezigen vanavond kwam uitdrukkelijk naar voren dat door bewuste groei in hun leven zij zaken nu anders duiden en interpreteren. Jezelf dus herkennen en daarmee ook de ander is een levenlang werken.
 
Misschien herken je dat ook; de verliefdheid komt als een tsunami, de liefde kent een andere beweging. Maar stromen doet het. In elke relatie geldt dat je jezelf in de ander herkent. In de band met je partner, je vader, je moeder, je broer, je zus en anderen. Zij openen dingen van jezelf waardoor je een band krijgt met de ander. De conclusie was dat het van belang is dat je blijft openstaan voor deze openingen. En dat je deze tegemoet treedt met wellicht wat angst, maar zonder vrees. Heb vertrouwen dus. En dat is uitermate kwetsbaar.
 
Het einde van de avond had een bijzonder tintje. Wat nu als het “meant to be” is? Wanneer je voelt dat er dingen in je leven gebeuren die je naar de persoon sturen waar je naar hebt verlangt. Is dit de kracht van liefde?
  
Volgend Kerkcafé is op donderdag 7 maart, over: “Is dit echt wel zo?” Over de invloed van media op jou. Gewoon komen.
 
Programma voor de volgende avonden:
 
 Donderdag 7 maart 2024
`Is dat echt wel zo?' Over de invloed van media op jou.
 
Maandag 8 april 2024
De stand van de aarde' Over jouw relatie met de natuur en leven op aarde.
 
Ben je nieuwsgierig geworden? Volg ons dan via Instagram (@kerkcafe_marken) en je kunt altijd mailen naar kerkcafemarken@gmail.com.
 
Weet je welkom!

Bron: Merlijne Visser, maandag 5 februari 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina