naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Baby’s Beads Blog: Interview met Kelly Zeeman
 
‘’Over het moederschap, baby-musthaves en haar nieuwe functie binnen Ajax.’’
Kelly Zeeman is bekend van haar carrière als oud profvoetbalster bij de Oranjeleeuwinnen en haar inzet voor Ajax. Hier werkt ze momenteel nog steeds. Maar het afgelopen jaar is hier een belangrijke ‘taak’ bijgekomen. Want Kelly en Stephan zijn trotse ouders geworden van Liv. Een vrolijk meisje van inmiddels 8 maanden. Wij interviewden Kelly bij haar thuis nadat we haar het eerste exemplaar van het babyboekje ‘Welkom in Volendam en op Marken lief Kleintje’ overhandigden en mochten meteen een paar mooie foto’s maken van haar en de kleine Liv.
 
Hoe bevalt het moederschap?
Erg goed. Vertelt Kelly vol overtuiging. Het is het mooiste wat er is.
 
Is het wat je had verwacht en had je specifieke verwachtingen?
Ik denk dat je je daar niet op kunt voorbereiden. Het heeft alles overtroffen.
 
Hoe hebben jullie het de vrienden en familie verteld?
Tijdens een avondje met mijn vriendinnen heb ik chocolade op tafel gezet (roze en blauw), maar die dachten dat ik gewoon lekker chocolade mee had genomen. Toen moest ik even een hint geven, check de kleur….
Voor mijn schoonfamilie hadden Stephan en ik een quiz gemaakt. Een soort rebus. Bijvoorbeeld een foto van de (toekomstige) Oma van Liv + een oma fiets en haar Oom + een biertje met Uncle. Kelly; ‘’Mijn schoonzus ontdekte het als eerst’’.
Haar ouders wilden graag een foto van Kelly en Stephan op vakantie. Kelly; toen hebben we een echofoto bij deze foto ingepakt’’.
 
Waren jullie het snel eens over de naam?
Kelly: ’’Ik denk dat vrouwen vaak wel een lijstje hebben met namen in hun ‘notities’’’. Toen kwam de papa van Liv met deze naam, deze stond al bij Kelly in de notities. Toen was de keuze snel gemaakt.
 
Hoe heb je je voorbereid op het moederschap?
Kelly; ‘’Ik ben naar een zwangerschapscursus geweest van de GGD. Deze cursus was samen met een aantal andere aanstaande moeders die rond dezelfde periode waren uitgerekend.’’
De dingen die haar vooral zijn bijgebleven:  
1. De TOK- kin op de borst. Kelly; in de film zie je altijd dat ze met de ogen dicht persen, maar hier kun je spataders van krijgen in je gezicht.
2. Goed luisteren naar de verloskundige tijdens je bevalling. Zij loodst je er doorheen. Kelly; ‘’ Ik ben blij dat we de cursus hebben gedaan. We hebben een leuke foto van alle baby’s op een kleedje. We hebben nog steeds contact met de meiden van de cursus. We sporten 1 keer in de week met zijn allen samen in een groepsles.
 
Welk babyitem vind je echt onmisbaar?
Sophie de Giraf. Dit leuke merk heeft verschillende babyspeeltjes en bijtringen. Liv speelt heel veel met de bijtring van Sophie de Giraf.
En natuurlijk haar mooie nieuwe boekje van Volendam en Marken van Baby’s Beads zelfs nu ze 8 maanden is.
 
Wat vind je een miskoop als het babyspullen betreft?
Knuffels, hier doet ze niet zoveel mee.
 
Hoe hebben jullie het met kraamvisite gedaan?
Kelly; ‘’We hebben onze kraamvisite thuis ontvangen. Veel Volendammers komen in grote groepen, dit is eigenlijk wel heel fijn, Zo heb je niet steeds van die losse plukjes visite. ‘’
We hebben bewust even gewacht met het versturen van de kaartjes, zodat we zelf eerst konden wennen met z’n drieën. We hebben daarom wel bijna een halfjaar gedaan over onze visite haha.
 
Wat is het leukste kraamcadeau wat jullie hebben gekregen?
Kelly; ‘’Een Mini Mercedes van Stephan zijn broer. Dit was Liv haar eerste cadeau.  En een bal was het tweede cadeau. Wel grappig op zich want we hebben een meisje’’.
Van (oud-)teamgenoot van Soraya heeft Liv een Ajax rompertje gehad. Die mag natuurlijk niet ontbreken.
 
Je bent eind vorig jaar gestart met een nieuwe functie binnen Ajax. Kun je hier wat meer over vertellen?
Kelly; ”Ja het is eigenlijk een hele nieuwe positie, ze willen graag het ‘Ajax DNA’ binnen de club houden dus hebben ze Siem de Jong, Ricardo van Rhijn, Daniel de Ridder en mij (allen oud spelers/speelster) een Trainee aangeboden van 2 jaar. We draaien de komende twee jaar mee in projecten om ervaring op te doen en hopelijk hebben we ieder na deze twee jaar ons plekje gevonden op de afdeling die goed bij ons past. We worden daarin intensief begeleid. Ik zat al langer op kantoor dus voor mij is de bedrijfskant niet helemaal nieuw maar voor die drie jongens wel. We zijn de eerste maanden volledig gescreend zodat al onze competenties en gebreken aan het licht kwamen. Zo kunnen we onze sterke punten inzetten en gericht werken aan verbeterpunten . Zo moet je mij bijvoorbeeld niet op de financiële afdeling zetten. Maar binnen twee jaar kijken ze dan waar we naartoe werken, dat kan op een ondersteunende afdeling binnen de club zijn, tot aan de directie. ”
 
Hoeveel dagen werk je nu sinds Liv er is?
3 dagen per week.
 
Op wie vind je Liv het meeste lijken?
Op haar Papa, ze heeft bruine ogen.
Haar oogjes zijn nooit licht geweest. Liv heeft mooie donkere wenkbrauwen.
 
Wat gaat er standaard mee in de luiertas?
Een schone set kleertjes, een spuugdoek, Sofie de Giraf, bijtring, billendoekjes, pampers en ook een flesje met melk voor de zekerheid. Als ze trek krijgen willen baby’s nú eten.
 
Heb je nog advies voor nieuwe ouders?
Kelly; ‘’Koop het zachte babyboekje!! Super leuk. Liv speelt er heel veel mee. Het knispert lekker en smaakt blijkbaar ook goed “
 
https://babysbeads.nl/

Bron: Baby's Beads, woensdag 17 januari 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina