naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - EVC (oefenwedstrijd)
Seizoen 2023-2024, zaterdag 6 januari 2024, uitslag 0-1 (0-0)
In aanloop naar de start van het vervolg van de competitie was er vandaag een oefenwedstrijd ingepland tegen zaterdag tweede klasser EVC. Rond 12.00 uur werd er afgetrapt op sportcomplex Nooitgedacht onder ideale omstandigheden maar wel behoorlijk koud.

De wedstrijd begon gelijk opgaand zonder dat er dreiging voor de beide doelen waren te noteren. Rond het kwartier spelen waren eerst de gasten uit Edam dreigend met een schot uit de draai die net over de goal ging en ging een schuiver van Arno Boes maar net naast de paal. De wedstrijd kabbelde verder en in de 26ste minuut schoot EVC op de buitenkant van de paal. Twee minuten later kreeg EVC op het randje zestienmeter gebied een vrije trap toegekend die zeer slecht werd genomen. Rond het halfuur spelen schoot Luke de Waart net naast uit de tweede corner van Marken. Vervolgens gebeurde er een poosje niets voor de beide doelen. Pas in de slotfase was EVC zeer dreigend met een afstandsschot die uitstekend werd gestopt door keeper Jonathan Waterberg. Met een 0-0 stand op het scorebord en een corner verhouding van 3 tegen 0 werd er na 1 minuut extra tijd gefloten voor de rust.

Na de thee kwamen er bij de thuisploeg 4 nieuwe spelers binnen de lijnen Jorrit Korstman voor Jonathan Waterberg, Niels van Veen voor Tijs Klaver, Maurice Gerritsen voor Viggo Teerhuis en Joran Gerritsen voor Liam de Wit. Binnen drie minuten spelen na de pauze kwam EVC op een onverwachte 0-1 voorsprong. Rond het kwartier spelen zette de thuisploeg een prima aanval op maar zonder succes. Een kleine tien minuten later was het weer de beurt aan de gasten maar het afstandsschot werd er prima uitgetikt door keeper Jorrit Korstman. Veel gebeurde er niet in het tweede bedrijf, Marken was nog een keer dreigend en EVC schoot van afstand op de paal. Diverse wisselspelers zoals Brian de Leeuw, Mats Teerhuis en Kick Teerhuis kregen nog een aantal minuten speeltijd van trainer Tom Brouwers. Na twee minuten extra tijd werd er afgefloten voor dit oefenpotje en stond er 0-1 verlies op het scorebord en nu was de cornerverhouding 1-6 zonder veel gevaar.

De gehele selecties gaan nu eerst op trainingskamp ter voorbereiding op het vervolg competitie.

Zaterdag 20 januari het vervolg van de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Purmerend, aanvang 15.00 uur