naar Marker Nieuws indexpagina
Kerkcafé Marken 11 december, een verslag
In Brasserie Restaurant 'De Taanketel' aan de Havenbuurt
Op maandag 11 december was de Taanketel weer gevuld met mensen die afkwamen op Kerkcafé Marken. Het thema van deze keer was "Depressiviteit, een taboe? Over jou mentale gezondheid en die van anderen."
 
Het was een hele mooie, krachtige en tegelijkertijd ook kwetsbare avond. Vertel je over jezelf, wat wil je eigenlijk delen? Iedereen zat er met zijn of haar eigen verhaal of had ervaring in de omgeving. Mentaal gezond zijn blijkt best wel een uitdaging.
 
De wereld en daarmee ook je eigen wereld is zo groot geworden, zonder dat je dat zelf soms wil. Je wordt gevraagd om standpunten, je moet weten wat en hoe je je voelt en als het even niet gaat moet je ook maar snel een oplossing bedenken. Want het leven schiet voorbij.
 
Het leven op Marken wordt ook door allen bezien en bekeken. Ben je dezelfde persoon als 40, 20, of 5 jaar geleden? Dat is misschien wel heel geruststellend, maar het is niet de werkelijkheid. Mensen ontwikkelen zich en zijn ervaringen rijker, en dus per definitie niet dezelfde.
 
We ontdekten dat we als mens gezien en gehoord willen worden, dat we ons veilig willen voelen in een onzekere wereld. Dat gesprekken met onbekende mensen heel helend kunnen zijn, en dat wat je niet kan beïnvloeden soms naast je neer mag leggen. Gewoon, omdat de wereld zo draait. En dat mensen met depressieve of verdrietige gevoelens zich juist terugtrekken en niet in staat zijn om een gesprek aan te gaan. Omdat het te veel is. Dan is het antwoord op de vraag: wat kan ik doen? Er zijn. Geen oplossingen bieden, maar luisteren. Luisteren naar wat die persoon dwarszit. Zonder oordelen.
 
Het was een heel bijzondere avond, op een fijne plek waar we graag een vervolg aan willen geven.
 
Vanuit de organisatie van Kerkcafé Marken wensen wij jullie allen goede dagen toe en tot 25 januari 2024, thema: "En ze leefden nog lang en gelukkig. Over liefde en trouw aan jezelf en de ander in je relatie".
 
PS: Mannen van Marken, jullie zijn ook van harte welkom, leeftijd van 21- hoe je je voelt
 
Programma voor de volgende avonden:
 
Donderdag 25 januari 2024
`En ze leefden nog 'mg en gelukkig.' Over liefde en trouw aan jezelf en de ander in je relatie.
 
Donderdag 7 maart 2024
`Is dat echt wel zo?' Over de invloed van media op jou.
 
Maandag 8 april 2024
De stand van de aarde' Over jouw relatie met de natuur en leven op aarde.
 
Ben je nieuwsgierig geworden? Volg ons dan via Instagram (@kerkcafe_marken) en je kunt altijd mailen naar kerkcafemarken@gmail.com.

Bron: Merlijne Visser, dinsdag 19 december 2023

naar Marker Nieuws indexpagina