naar Marker Nieuws indexpagina
Kerkcafé Marken 11 december, een terugblik
In Brasserie Restaurant 'De Taanketel' aan de Havenbuurt
KerkCafé Marken een terugblik en een aankondiging
In een sfeervol verlichte Taanketel kwamen we jongstleden maandagavond (11 december) bij elkaar voor de tweede gespreksavond.
 
Onder het genot van koffie, thee en andere heerlijkheden zoals chocolade, praatten we met elkaar over mentale gezondheid en depressiviteit. Er ontstond een goed gesprek waarbij iedereen zich veilig voelde om eerlijk en zelfs kwetsbaar te kunnen zijn. De voorstelronde leverde al voldoende gespreksstof op.
 
We rondden af met een paar fragmenten via YouTube van de Belgische psychiater Dirk de Wachter over verbinding en zingeving. Al met al was het een leerzame avond vol net hart-voedsel.
 
De volgende keer gaan we praten over relaties. Het thema is dan: 'En ze leefden nog lang en gelukkig. Over liefde en trouw aan jezelf en de ander in je relatie. We zitten dan al wel in het nieuwe jaar. Donderdagavond 25 januari 2024 om precies te zijn. Bond de klok van acht uur beginnen we. Schrijf het in je agenda en weet je welkom.
 
Programma voor de volgende avonden:
 
Donderdag 25 januari 2024
`En ze leefden nog 'mg en gelukkig.' Over liefde en trouw aan jezelf en de ander in je relatie.
 
Donderdag 7 maart 2024
`Is dat echt wel zo?' Over de invloed van media op jou.
 
Maandag 8 april 2024
De stand van de aarde' Over jouw relatie met de natuur en leven op aarde.
 
Ben je nieuwsgierig geworden? Volg ons dan via Instagram (@kerkcafe_marken) en je kunt altijd mailen naar kerkcafemarken@gmail.com.
 

Bron: Dominee Huib Klink, donderdag 14 december 2023

naar Marker Nieuws indexpagina