Karakteristieken & Foto's : SDOB - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 9 december 2023, uitslag 3-0 (2-0)
Voorafgaand aan deze voor het eerst gespeelde derby SDOB - SV Marken werd er langs de lijn wat vuurwerk afgestoken om de sfeer te verhogen. Maar onder bijzonder slechte omstandigheden, veel regen en daardoor extra zwaar grasveld, kwam dat niet helemaal tot zijn recht.

Marken startte met dezelfde basis opstelling en de eerste doelpoging was ook voor deze ploeg. De thuisploeg nam al snel de wedstrijd over en kreeg in de begin fase een aantal redelijke mogelijkheden. Marken speelde zeer moeizaam en kon niet uit de voeten op het zware grasveld. Pas na ruim tien minuten spelen was Marken weer dreigend met een schot net voorlangs. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en kreeg twee zeer goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst werd een schot van Rick Boes uitstekend gestopt en een paar minuten later kwam SDOB vrij voor de goal maar het schot ging maar net naast. Halverwege het eerste bedrijf moest de thuisploeg al noodgedwongen wisselen wegens een blessure geval. Rond het halfuur spelen schoot Luke de Waart uit de derde corner net over de goal en een minuut later kwam SDOB op voorsprong. Vanaf de achterlijn werkte Rick Boes de bal uit een wat onoverzichtelijke situatie de bal in het doel 1-0. Marken kreeg maar geen grip op de wedstrijd en stond zelfs licht onder druk en de scoringsmogelijkheden waren voor de thuisploeg. In de slotfase, 43ste minuut, kwam de thuisploeg op een terechte 2-0 voorsprong met een afstandsschot in de uiterste hoek door Yannis van den Elshout. In de allerlaatste minuut stopte Jonathan Waterberg nog een schot van zeer dichtbij, anders had de wedstrijd bij de rust al gelopen geweest. Met een corner verhouding van 13-3 en een 2-0 achterstand voor Marken gingen de ploegen na twee minuten extra tijd aan de thee.

Na de pauze bleef Viggo Teerhuis geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Job Pereboom. Nu was het weer Marken dat de eerste keer dreigend was met een schot van Arno Boes die ver over de goal ging. Maar al snel nam de thuisploeg weer het heft in handen en het was te danken aan de keeper van Marken dat er niet gescoord werd. De wedstrijd werd steeds minder van beide kanten door het zeer zware veld. Nog ruim binnen het uur spelen werd de wedstrijd beslist. Een wat ongelukkige handsbal werd bestraft met een penalty, dit buitenkansje werd feilloos benut door Roy Haars 3-0. De scheidsrechter had na deze goal net zo goed af kunnen fluiten want er was voor Marken geen eer meer aan te behalen en het begon donker te worden. In deze fase was het te danken aan de keeper van Marken dat de score niet verder opliep. Marken werkte wel hard om iets aan de score te doen maar niets lukte echt, pas in de laatste minuten kwam Bart Schipper alleen voor de keeper maar kreeg de bal niet tussen de palen. Na een minuutje extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter Groot voor het einde van deze wel zeer matige wedstrijd van Marker kant en kon het vele Marker publiek teleurgesteld huiswaarts keren.

Voor Marken was Jonathan Waterberg de man van de wedstrijd anders had de score veel hoger op kunnen lopen. Nu eerst de winterstop tot 20 januari 2024.

Volgende wedstrijd: zaterdag 20 januari uit tegen Purmerend, aanvang 15.00 uur