Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - SC Buitenveldert
Seizoen 2023-2024, zaterdag 2 december 2023, uitslag 2-2 (0-0)
Onder werkelijk ideale omstandigheden, geen wind wel wat koud (voor de toeschouwers), werd er om half drie afgetrapt tegen SC Buitenveldert. Op papier en ranglijst een pittige tegenstander. De opstelling was vrijwel ongewijzigd en begint vaste vormen aan te nemen. Na het debacle van de vorige week was er wel wat goed te maken.

Vanaf de aftrap leek dat ook direct aan de orde want Marken was direct dreigend, maar de beste was uit een inzet van Arno Boes uit een voorzet van Bart Schipper. Na een minuut of vijf spelen kwam Marken goed weg toen uit een moeizame aanval van Buitenveldert de bal op de paal werd geschoten. Een minuutje later weer een zeer goede mogelijkheid voor Marken toen uit een voorzet van Bart Schipper het schot van Liam de Wit te zacht was om de keeper te verrassen. Direct daarna waren de gasten weer dreigend met een schot maar net voorlangs de goal. Al met al een zeer enerverende start van deze wedstrijd maar nog zonder goals. Rond het kwartier spelen waren de gasten weer even dreigend uit een kopbal die mis ging. Na een wat rustiger fase kwam Luke de Waart in de 24ste minuut vrij voor de goal maar schoot ver over. Verder verliep de wedstrijd in een wat lager tempo, was natuurlijk al veel energie gebruikt, en gebeurde en vrijwel niets voor de beide doelen. Pas in de slotfase was Buitenveldert nog tot twee keer toe dreigend voor de goal. Na een minuut extra tijd floot scheidsrechter Jongejan voor de rust. Ondanks dat er nog niet kon worden gejuicht, ook geen tegen goal, hebben we kunnen genieten van een zeer boeiende eerste helft.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en ook nu weer waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Binnen vijf minuten spelen zette Marken een prima aanval op maar helaas kreeg Viggo Teerhuis de bal niet in het doel. De wedstrijd ging verder even gelijk op van 16 tot 16 meter. In de 56ste minuut kwam Marken op voorsprong. Een prima aanval over meerdere schuiven rondde Dominic Zeeman keurig af 1-0. Even later werd de stand alweer bijna gelijk getrokken. Een vrije trap vanaf 20 meter werd met moeite geblokt. In de 62ste minuut werd Bart Schipper vervangen wegens een blessure door Niels van Veen. Een minuut later schoot Luke de Waart uit een voorzet vanaf de linkerkant de 2-0 tegen de touwen. De trainer van Buitenveldert greep hierna direct in en bracht een drie dubbele wissel binnen de lijnen. Dit met gevolg dat de wedstrijd wat kantende en Marken licht onder druk kwam te staan. Nadat eerst uit een vrije trap net voorlangs werd gekopt was het in de 70ste minuut Jonathan Waterberg die Marken in de wedstrijd hield. Een schot van zeer dichtbij werd op miraculeuze wijze uit het doel getikt. Uit de tegen aanval werd Luke de Waart  de diepte ingestuurd maar werd met moeite en een overtreding afgestopt en weg goede mogelijkheid. In de 81ste minuut werd het lichte overwicht van de gasten omgezet in een goal. Een voorzet vanaf de linkerkant werd volledig vrijstaand in het doel gekopt door Wilner Leijgraaff 2-1 waardoor de spanning in de wedstrijd weer volledig terug was. Na een aantal vrije trappen van buiten het zestienmeter gebied werd in de 90ste minuut de stand gelijk getrokken. Uit een prima afstandsschot in de kruising werd de 2-2 op het scorebord gezet. Door het vele oponthoud, scheidsrechter stond vaak met zijn horloge in de lucht, werd er 7 minuten aan de wedstrijd toegevoegd. In die fase waren er wat mogelijk heden over en weer waarbij de beste voor Marken in de slot minuut was om alsnog de driepunt op het eiland te houden.

Aanvoerder Tijs Klaver werd tot Man of de Match gekozen voor zijn tomeloze inzet maar de gehele ploeg verdiend een compliment voor het harde werk dat deze middag op de mat is gelegd. Ondanks het gelijke spel in de slotfase, wat over het geheel genomen terecht was, kon men terug kijken op een prima voetbalmiddag.

Volgende wedstrijd: zaterdag 9 december uit tegen SDOB uit Broek in Waterland, aanvang 14.30 uur