naar Marker Nieuws indexpagina
Markers helpen mee bouwen van kerstdorpen in Haarlem
Kerst in de crypte is te bezoeken van woensdag 20 december t/m zondag 7 januari 2024
Ook dit jaar mogen de Markers Aaltje en Marjolein voor het vierde jaar meebouwen aan het grote kerstdorp in de Bavo Koepel Kathedraal in Haarlem.

De Koepel Kathedraal Haarlem, ook bekend als de Kathedrale Basiliek Sint Bavo, is uniek en staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. De machtige kathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en telt 12 grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog! De kathedraal bevat bouwstijlen als neogotisch, neoromaans, Jugendstil en stijlelementen van de Amsterdamse School en Berlage.

En voor het vierde jaar staat er in de crypte van deze geweldige kathedraal een 45m lang kerstdorp wat in 10 verschillende nissen is opgebouwd. Door 15 verschillende vrijwilligers van De Kerstdorp club wordt er elk jaar weer wat nieuws gemaakt. Dit jaar is er onder andere een zoet snoepjes spektakel, een feestelijke speeltuin en een Disney nis met Frozen, Winnie de Pooh en nog vele andere Disney figuren.

Voor het kerstdorp rijden maar liefst 3 modelspoor treinen over 80 meter rails, gemaakt door de vrijwillige bouwers van de NZH-Hobbyclub.

Verder zijn er in de crypte ook nog 300 kerstgroepen te zien en je kan bij je bezoek natuurlijk de mooie kathedraal van binnen bekijken.

En daarna een warme choco en een oliebol?

Kortom een mooi dagje uit voor het hele gezin.
https://koepelkathedraal.nl/wat-is-er-te-zien/kerst-in-de-crypte/
 
Beleef kerst in ondergrondse gangen
Kerst in de crypte is te bezoeken van woensdag 20 december t/m zondag 7 januari 2024.
 
'KoepelKathedraal'
Leidsevaart 146
2014 HE Haarlem
023-532 30 77
www.koepelkathedraal.nl

Bron: Marjolein, zondag 26 november 2023

naar Marker Nieuws indexpagina