naar Marker Nieuws indexpagina
Sinterklaas zet voet aan wal op Marken
 
De stoomboot van Sinterklaas kwam zaterdagmiddag de haven van Marken binnen varen. Met de ‘Spanje’ en drie reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel Pieten op Marken. Organisatie was in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
De ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Marian van der Weele, kinderburgemeester Bo Weeting en presentator André. Door de vele kinderen werden een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' onder leiding van Trijntje Visser.
 
Na de welkomstwoorden kreeg de Sint vervolgens de sleutels van Marken overhandigd door de burgemeester. Hierna wachtte de Sint en de hoofdpiet wederom een verrassing: ze werden met een paardenrijtuig, achter een tractor, vervoerd naar dorpshuis Het Trefpunt. De tractor werd bestuurd door Pieter Jan van de MES. Onderweg zwaaide de Sint naar alle kinderen welke aan de beide kanten van de weg stonden opgesteld. Via de Buurten, Buurterstraat, Kerkbuurt en Kerkplein arriveerde het gevolg bij dorpshuis Het Trefpunt.
 
In het dorpshuis werd de Sint welkom geheten door Mario Boes en werden aan aantal liedjes gezongen. Vervolgens werden de aanwezigen getrakteerd met een goochelshow. Na de goochelshow was het tijd voor een Sinterklaas disco. DJ Mario kon met de juiste muziek de kinderen wel aan het dansen krijgen.
 
Omstreeks 13.30 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.
 
   
Link naar alle foto's van de Sinterklaasintocht 2023 op Marken

Bron: PepProductions, zaterdag 25 november 2023

naar Marker Nieuws indexpagina