Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - RKSV TOB
Seizoen 2023-2024, zaterdag 18 november 2023, uitslag 6-0 (3-0)
 Vandaag stond de wedstrijd thuis tegen RKSV TOB op het programma, ook al is het nog vroeg in het seizoen, een zogenaamde “zes punten” duel, de wedstrijd moest gewonnen worden om niet te veel achterop te raken. Trainer Tom Brouwers had de opstelling toch weer iets gewijzigd ten opzichte van de vorige week met een centrale verdediger in de spits. Arno Boes startte centraal op het middenveld, Luke de Waart in de spits, Bart Schipper op links en debutant Liam de Wit aan de rechterkant, die een prima wedstrijd op de mat zou leggen.

De start was van beide kanten behoudend al schoot Liam de Wit in de 6de minuut al van dichtbij ver over de goal. Na een kwartiertje spelen kwam een vrije trap van de gasten op de voet van de keeper van Marken. Marken kreeg vooralsnog weinig grip op de wedstrijd maar halverwege het eerste bedrijf kwamen ze bijna op voorsprong, een vrije trap randje zestien door Luke de Waart kwam op de binnen kant van de paal en er weer uit, gejuicht werd al wel door een deel van het publiek. In de 25ste minuut was het wel raak, een afstandsschot uit de draai van Luke de Waart ging onhoudbaar in de goal 1-0. Na een licht dreigende aanval van TOB met een schot in het zijnet was het weer de beurt aan de thuisploeg. Net binnen het halfuur spelen maakte Luke de Waart uit een assist van Melvin Uithuisje de 2-0.  Een paar minuten later alweer bijna succes toen Luke de Waart zijn inzet tot de eerste en enige corner voor Marken werd verwerkt. Nadat eerst in de 38ste minuut een goal van Viggo Teerhuis wegens buitenspel werd afgekeurd werd twee minuten later de 3-0 op het scorebord gezet. Een individuele actie van Luke de Waart werd prima afgerond, zijn derde goal en dus een zuivere hattrick. Nog was het niet gedaan in het eerste bedrijf, in de extra tijd kreeg Marken nog zeker drie goede mogelijkheden de wedstrijd echt definitief in het slot te gooien. Eerst werd Melvin vrij voor de goal gezet door Luke, was Bart Schipper er bijna door, redding keeper, en kwam Luke vrij voor de keeper maar deze liet zich niet nogmaals passeren. Al met al een prima en zeer vermakelijke eerste helft dat bijna niet meer mis kon gaan.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en er was ook geen enkele reden om spelers te wisselen. De eerste dreiging was er alweer binnen een paar minuten spelen uit een schot van Arno Boes. Maar binnen vijf minuten spelen werd aan de score alweer vervolg gegeven. Nu was het de beurt aan Bart Schipper die alleen voor de keeper de 4-0 liet aantekenen. Een minuut of zes later stond de 5-0 op het scorebord. Debutant Liam de Wit schoot uit de draai, assist Luke de Waart, de bal schitterend tegen de touwen. Rond het uur spelen tikte Bart Schipper uit een voorzet van Luke de Waart de 6-0 binnen maar werd op advies van de grensrechter, scheidsrechter had de goal goedgekeurd, wegens buitenspel afgekeurd. Twee minuten later weer een goal (7-0) een intikkertje van Luke de Waart, maar wederom wegens weer buitenspel afgekeurd. In de 65ste minuut een dubbele wissel Viggo Teerhuis en Bart Schipper werden vervangen door Sebastiaan Peereboom en Stijn Visser. Ondanks de grote achterstand bleven de gasten voetballen met in de 70ste minuut een schot in het zijnet en tien minuten later had de keeper van Marken alles nodig om de nul op het scorebord vast te houden. Job Pereboom was tussendoor in het veld gekomen voor Ricardo Zeeman en daardoor kon Stijn Visser weer terug zakken naar zijn meer vertrouwde positie in de achterste lijn. De man van de hattrick Luke de Waart mocht tien minuten voor tijd, noem het een publiekswissel, gaan douchen en werd vervangen door Bryan de Leeuw. De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld en de overwinning veilig maar toch wist Marken de voorsprong nog te vergroten. Uit een assist van Melvin Uithuisje kon Sebastiaan Peereboom de 6-0 en tevens eindstand op het scorebord laten zetten. Zonder tijd bij te tellen floot de goed leidende scheidsrechter Koning voor het einde van deze zeer enerverende en vermakelijke thuiswedstrijd.

Deze buit is binnen, volgende week weer een cruciaal 6 punten duel tegen een ploeg die onderste op de ranglijst staat.

Volgende wedstrijd: zaterdag 25 november uit tegen FC Weesp aanvang 14.30 uur