Karakteristieken & Foto's : Legmeervogels - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 11 november 2023, uitslag 3-2 (2-0)
Ruim over drieën werd er onder ideale omstandigheden op het prachtige sportpark Rand Hoorn afgetrapt voor de wedstrijd Legmeervogels-SV Marken. Bij Marken ontbrak Arno Boes in de basis en voor hem startte Dominic Zeeman in de punt van de aanval. Stijn Visser was vandaag met het tweede elftal mee.

Al snel stond Marken op een 1-0 achterstand. In de 6de minuut ging de vrije trap van Derk Streefkerk in het doel. Rond het kwartier spelen al bijna een verdubbeling van de score uit een bal op de lat. De start van deze wedstrijd was zeer moeizaam. Net binnen het halfuur spelen werd uit de eerste en enige corner van Marken de bal van de lijn gehaald. In de 32ste minuut ging een afstandsschot van de thuisploeg nog over de goal, maar twee minuten later was het wel weer raak. Een voorzet vanaf de linkerkant kon eenvoudig worden binnen getikt door weer Derk Streefkerk 2-0. Marken kreeg geen grip op de wedstrijd speelde matig en had verder niets in te brengen. De thuisploeg was de bovenliggende partij en had het beste van het spel zonder dat zij veel mogelijkheden creëerde. Ruststand 2-0.

Na de thee bleven Job Pereboom en Sebastiaan Peereboom achter in de kleedkamer en werden vervangen door Melvin Uithuisje en Arno Boes. Binnen vijf minuten spelen had deze omzetting resultaat. Uit een paar korte combinaties vlak voor het doel tikte Dominic Zeeman van zeer dichtbij de bal over de keeper heen 2-1. Een minuut of vijf later werd de stand zelfs weer gelijk getrokken. Luke de Waart zette uit een schot in de kruising de 2-2 op het scorebord. Al met al een vliegende start van Marken. Hiermee was het ook wel zo een beetje gedaan. Nog net binnen het uur spelen werd slecht uitverdedigen alweer bijna afgestraft. Marken kwam hierna licht onder druk maar was nog wel een paar keer dreigend met uitbraken maar zonder succes. Een kwartiertje voor het einde zette de thuisploeg steeds meer druk en kreeg een aantal corners te nemen. In de 82ste minuut kwamen Liam de Wit en Niels van Veen binnen de lijnen voor Tijs Klaver en Luke de Waart. Marken leek een puntje aan deze moeizame wedstrijd, een kwartiertje goed gespeeld, over te houden maar niets bleek minder waar. Uit de vijfde corner in de 86ste minuut werd de 3-2 binnen gewerkt door Robin Wakkers. Ook al was een punt niet eens verdiend geweest, toch teleurstelling na de derde verliespartij op een rij.