Karakteristieken : S.V. Marken - AMVJ
Seizoen 2023-2024, zaterdag 4 november 2023, uitslag 1-6 (1-1)
Vandaag stond pas de tweede thuiswedstrijd van het lopende seizoen op het programma tegen een oude bekende AMVJ.

Marken startte met de wind mee en vanaf het begin signaal waren de intenties van de gasten duidelijk. Binnen vijf minuten spelen kregen zij al 3 corners te nemen zonder dat daar gevaar uit kwam. De wedstrijd verliep in een hoog tempo waarin Arno Boes het met een afstandsschot probeerde uit een prima aanval. Kort daarna kwam AMVJ alleen voor de keeper uit een te zachte terug speelbal van Stijn Visser die uitstekend werd gestopt door keeper Jonathan Waterberg. Net binnen het kwartier spelen kwam AMVJ op een 0-1 voorsprong uit een uitbraak die op snelheid werd afgerond door Max Krake. In het volgende kwartiertje spelen gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen en ging de bal van 16 tot 16 meter. Daarna was eerst AMVJ dreigend voor de goal en probeerde Marken het met een moeizame lob over de goal. Een minuut of tien voor de pauze werd een gevaarlijk diagonaal schot van AMVJ over getikt een leverde een uitbraak van Marken niets op. Nadat eerst een vrije trap van Marken niets had opgeleverd was het in de 39ste minuut wel raak. Luke de Waart schoot uit een prima aanval de 1-1 tegen de touwen. In de extra tijd kregen de gasten nog randje 16 meter op de hoek een vrije trap toegekend maar deze werd prima gestopt. Met een corner verhouding van 0-7 floot scheids rechter Knetsch na 2 minuten extra tijd voor de rust.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf maar kreeg binnen 10 minuten de deksel op de neus. Binnen een minuut spelen lag de 1-2 al in het doel door Daan van Hees. Een voorzet vanaf de rechter kant kon simpel worden binnen getikt. Vijf minuten later al 1-3 door weer Daan van Hees uit een voorzet vanaf de rechterkant die midden door het doel werd ingekopt. In de 56ste minuut stond de 1-4 op het scorebord uit een aanval over de linkerkant die in eigen doel werd gewerkt. De wedstrijd was hier uiteraard mee gespeeld en kregen een aantal spelers nog wat speelminuten. In de 58ste minuut gingen Arno Boes en Tijs Klaver naar de kant en werden vervangen door Niels van Veen en Maurice Gerritsen. Rond de 65ste minuut werd de 1-5 simpel binnen geschoten door Devery Boldewijn. Nadat een afstandsschot van AMVJ over werd getikt kwam in de 69ste minuut Danny Zondervan binnen de lijnen voor de moegestreden Stijn Visser die al met al een goede wedstrijd had gespeeld. Rond de 71ste minuut was Bart Schipper nog zeer dichtbij een doelpunt en ook AMVJ was nog dreigend met een schot van zeer dichtbij. Tien minuten voor het einde mochten Job Pereboom en Bryan de Leeuw nog invallen voor Bart Schipper en Melvin Uithuisje. In de 87ste minuut zette Jeffrey Bok de 1-6 en tevens eindstand op het scorebord. Zonder tijd bij te tellen floot de scheidsrechter voor het einde van deze wel zeer teleurstellende wedstrijd waarin tegenstander AMVJ, zeker in de tweede helft, wel twee maatjes te groot was.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 11 november uit tegen Legmeervogels, aanvang 15.00 uur

met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
 Weijze lessen over wallekanten   (verslag Dirk namens AMVJ)
Scheidsrechter Jesse Knetsch, die pas op vrijdag hoorde dat hij deze wedstrijd zou gaan leiden in plaats van Henk-Jan Westland
Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 4 november 2023