naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk
In het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 november aanstaande staat de Stichting Ronoylion weer met de Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
 
Er zijn  3 openingstijden:
 zaterdagmiddag 4 november van 14.00 tot 17.00 uur;
 zondag 5 november voor en na de kerkdienst;
 maandagavond 6 november van 19.30 tot 20.00 uur;
 
Met het oog op Sinterklaas hebben we weer een collectie speelgoed, waaronder allerlei kinderboekjes, (ook kerst), reken- en telspelletjes, houten speelgoed, schrijfwaren, puzzels  enzovoort. Ook zijn er diverse kinderboeken in de collectie. Naast allerlei kleine kadootjes is er een kersttafel  met diverse kerstartikelen waaronder kinderboeken met het kerstverhaal,  kaarsen, kerststalletjes  en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst. Ook is er een collectie kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten.
 
Alle producten uit de Wereldwinkel komen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt, in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes. Door de afzet via de Wereldwinkel kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen. Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door een groep producenten een kleinschalige vorm van sociale voorzieningen opgezet of een systeem van microkredieten ingevoerd.
 
  De opbrengst van dit weekend in de hal wordt door ons gebruikt voor de aankoop van zaden en zaailingen van groenten en fruitboompjes čn voor de inrichting van een klein dorpswinkeltje ten gunste van 5 boerendorpen op de Filippijnen.
 
                                                                                        
                                                                                             Namens Stichting Ronoylion,
                                                                                             Eef Visser ( 0299-601582)

Bron: Eef Visser, vrijdag 3 november 2023

naar Marker Nieuws indexpagina