Verslag & Foto's : AFC DWS - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 28 oktober 2023, uitslag 5-0 (2-0)
Marken heeft afgelopen zaterdag een harde nederlaag geleden. Op de velden van ASV Blauw Wit Amsterdam op Sportpark Sloten werd met 5-0 verloren van DWS, de ploeg waar Marken in vorige seizoen de enige overwinning op boekte.

Vooraf was bekend dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. DWS heeft zich in vergelijking met vorig seizoen aanzienlijk versterkt. Zo kwam onder meer oud-Marken speler Aramez Poepon de roemruchte club van vroeger versterken. In zijn kielzog kwam broer Rydell mee, die in de eredivisie speelde voor onder meer Sparta, Willem II en NAC Breda en verder ook in Onder meer Frankrijk en Turkije betaald voetbal speelde.

Halverwege de eerste helft moest Marken twee goals in korte tijd slikken, wat de stand op 2-0 bracht door goals van Ticho Groeneveld en Jonathan Platte. Kort voor rust kreeg de ploeg van trainer Tom Brouwers een grote kans op de aansluitingstreffer,  deze werd echter helaas overgeschoten, waardoor de rust met 2-0 werd bereikt.

Na rust drukte DWS het krachtsverschil nog sterker uit door goals van opnieuw Groeneveld, Touvarno Pinas en Farai Lintjens. Dit betekende een flinke 5-0 nederlaag, waardoor Marken momenteel terug is te vinden op de twaalfde plaats in de stand.

Naast de nederlaag kreeg Marken nog een koude douche te werken. Hoewel… Door de abominabele staat van de kleedkamer en douches kon er niet eens gedoucht worden bij de gastheer. Een zeer kwalijke zaak. Noodgedwongen werd dat dan maar in het eigen clubhuis gedaan, waar het uiteraard wel kon.

Bron: S.V. Marken / Jan Pieter Schouten, zondag 29 oktober 2023