Karakteristieken : S.V. Hoofddorp - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 14 oktober 2023, uitslag 2-5 (2-1)
Met een redelijk complete selectie werd er vanmiddag afgereisd naar en voor Marken onbekende tegen stander SV Hoofddorp uit de gelijknamige plaats.

De eerste aanval van Marken was al in de 7de minuut en een paar minuten later kwam Marken goed weg toen de thuisploeg vrij voor de goal kwam. Nog net binnen de tien minuten spelen stond de 0-1 voorsprong op het scorebord. Uit een assist van Tijs Klaver schoot Luke de Waart in tweede instantie de bal tegen de touwen. De fase daarna ging over en weer, van 16 tot 16 meter lijn en gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen. Marken leed te veel balverlies en gaf slechte passes. Na een halfuur spelen leefde de wedstrijd weer wat meer op. Nadat eerst de thuisploeg vrij voor keeper Jonathan Waterberg verscheen, die uitstekend de bal stopte, was Marken tot twee keer toe zeer dreigend met uitbraken. In de 35ste minuut werd de 1-1 binnen gekopt door Marlijn Tjon-A-Njoek uit de 4de corner. Vervolgens nog een aantal goede mogelijkheden voor de thuisploeg mede door het slordige spel van Marken. In de slotminuten van het eerste bedrijf een uitbraak van Marken met Dominic Zeeman in de punt en een meer dan uitstekende redding van de keeper van Marken. Wat er al een tijdje aan zat te komen gebeurde in de slotminuut toch nog. Uit de 5de corner van SV Hoofddorp, Marken niet één, werd de 2-1 volledig vrijstaand door Timo Blom binnen geschoten. Uiteraard een zeer slecht moment op slag van de rust en was de vraag hoe Marken dit zou verwerken.

Trainer Tom Brouwers van Marken stuurde zijn manschappen na de rust ongewijzigd het veld weer in. De eerste dreiging was al snel uit een scrimmage voor het doel van Marken. Maar binnen tien minuten spelen was de wedstrijd en score volledig gekanteld. In de 52ste minuut ronde Bart Schipper een prima aanval af met Arno Boes en Luke de Waart 2-2. Een minuut later kwam Luke de Waart vrij voor de keeper maar zijn inzet werd met grote moeite gestopt. De 2-3 werd weer gemaakt door Bart Schipper uit een voorzet van Luke de Waart. Rond de 64ste minuut werd de 2-4 op het scorebord gezet door Arno Boes uit een voorzet van Bart Schipper!. En hiermee was de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Direct hierna een dubbele wissel Niels van Veen voor Luke de Waart, had veel overtredingen te verduren gehad, en Ricardo Zeeman voor Stijn Visser die een prima wedstrijd had gespeeld. Halverwege de tweede helft  kopte Marken uit de eerste corner van de wedstrijd op de buitenkant van de tweede paal. Even later kopte Tijs Klaver in buitenspel positie net naast. Ruim een kwartier voor tijd kwam Maurice Gerritsen binnen de lijnen voor de moegestreden Viggo Teerhuis. De laatste wissel was in de 78ste minuut toen Guido Boes 'man of the match' Bart Schipper verving. In de slotfase probeerde Arno Boes het nog met een lob op het dak van het doel en een afstandsschot die net naast ging. Ook de keeper van Marken moest nog even alle zeilen bijzetten toen hij een afstandsschot maar net over de lat kon tikken. Het slotakkoord was weer voor Marken in de 87ste minuut, het afstandsschot van Guido Boes op de lat werd uit de rebound door Arno Boes zuiver in de verre hoek geschoten 2-5 en tevens de eindstand.

Alle drie de aanvallers van Marken hebben één of twee keer gescoord in deze prima wedstrijd alleen het tweede gedeelte van het eerste bedrijf was matig van Marken waarin de vroege voorsprong onnodig werd verspeeld. Maar na de rust is dat met een prima instelling en werklust volledig recht getrokken en kwam de tegenstander vrijwel niet meer in de wedstrijd.