naar Marker Nieuws indexpagina
EBS stopt met de verkoop van kaartjes in de bus
Ritkaarten en Bus-Tram-Metro 1,5 uur kaarten
Vanaf maandag 30 oktober 2023 stopt EBS met de verkoop van BTM-kaartjes 1,5 uur en Ritkaarten Waterland in de bus.  Je kunt dan reizen met OVpay, OV-chipkaart, een kaartje online kopen, of gebruikmaken van een dagkaart.
 
Steeds meer reizigers gebruiken inmiddels OVpay om te betalen voor hun busrit. Met je betaalpas of je bankapp kun je heel simpel in-en uitchecken. Je hebt dus geen aparte OV-chipkaart nodig en je hoeft geen saldo meer op te laden. Een pasje minder in je portemonnee. De prijs past bij de afstand die je reist. Wij merken dan ook dat steeds minder reizigers een los kaartje in de bus kopen.
 
Hoe kun je straks in de bus betalen?
Check in met je betaalpas of mobiel (OVpay)
Reis met je OV-chipkaart
Koop een barcodekaartje online (dat kan bijvoorbeeld vanaf december in de 9292app)
Koop een kaartje vooraf bij een verkooploket of betaalautomaat
Of koop een (kinder-)dagkaart. Die is straks nog wel in de bus te koop. De kinderdagkaart is het hele jaar heel voordelig en in de schoolvakanties gratis!
 
Wanneer stoppen we met verkoop BTM en ritkaartjes?
Vanaf maandag 30 oktober 2023.
 
Makkelijk: barcodekaartjes
Binnenkort kun je in de bus ook in-/uitchecken met een barcodekaartje. Met dat kaartje kun je reizen bij EBS en ook bij verschillende andere vervoerders. De barcodekaartjes koop je straks in je reis-app (bijvoorbeeld 9292). Vanaf jouw mobiel check je dan snel in de bus in en uit.
In de toekomst bieden we ook mooie combinatietickets aan van bijvoorbeeld een bestemming in onze regio en het vervoer in onze bus. Allemaal nieuwe mogelijkheden die het makkelijker, voordeliger en leuker maken om met de bus te reizen.

Bron: EBS, donderdag 12 oktober 2023

naar Marker Nieuws indexpagina