Karakteristieken : S.V. Marken - Amstelveen/Heemraad
Seizoen 2023-2024, zaterdag 7 oktober 2023, uitslag 1-1 (0-1)
Vandaag de eerste thuiswedstrijd van ons eerste elftal tegen een heel oude bekende Amstelveen Heemraad uit de gelijknamige plaats. Marken begon in een 4-4-2 opstelling met Tijs Klaver in een vrije rol en Bart Schipper op de rechtsback positie !. Dominic Zeeman begon op de bank.

De start van de wedstrijd ging redelijk gelijk op maar binnen 10 minuten spelen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Uit moeizaam verdedigen kwam de bal bij de vrijstaande Zakaria Madrane terecht die de bal simpel binnen kon schieten. Binnen het kwartier spelen corrigeerde de trainer van Marken Tom Brouwers zijn basis opstelling en ging Bart Schipper op zijn vertrouwde plaats spelen aan de linkerkant en werd Tijs Klaver naar achteren gehaald. Dit resulteerde niet direct in het beoogde effect want het waren de gasten die de nodige mogelijkheden kregen. Waaronder een bal van de lijn door Stijn Visser en een kopbal uit een vrije trap net voorlangs. Marken speelde (te) slordig met passes die niet of net niet goed aankwamen. Amstelveen Heemraad had mede daardoor het veldoverwicht. In de 33ste kwamen zij met een uitbraak alleen voor de keeper van Marken Jonathan Waterberg maar deze liet zich niet verschalken. Een kleine tien minuten voor het einde van het eerste bedrijf pas de eerste echte mogelijkheid voor Marken, uit een voorzet van Arno Boes kwam Luke de Waart net iets te kort om de score te openen. Een paar minuten later een prima aanval van Marken over meerdere schijven maar helaas ook zonder succes. In de slotminuten werkte Tijs Klaver met moeite een bal weg voor een leeg doel en werd de 0-2 afgekeurd wegens buitenspel. Het slotakkoord was in de blessuretijd van de thuisploeg toen een prima aanval werd afgerond met een schot op de vuisten van de keeper van Amstelveen. Door een foutje achterin gingen de ploegen na 1 minuut blessuretijd met een 0-1 achterstand voor Marken naar de kleedkamers.

Na de pauze bleef Niels van Veen achter in de kleedkamer en werd vervangen door Dominic Zeeman. Vanaf de aftrap ging Bart Schipper alleen op de keeper af, vijf minuten later dreiging met Luke de Waart uit een voorzet van Arno Boes en nog binnen het kwartier spelen een scrimmage voor het doel van de gasten maar alle zonder succes. Het ontbreekt nog net allemaal aan de scherpte bij de aanvallers van Marken. Hierna was er weer even een fase van de gasten met een aantal goede mogelijkheden en goed keeperswerk van Jonathan Waterberg. Halverwege het tweede bedrijf was Luke de Waart dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot werd geblokt. In de 69ste minuut de eerste wissel, Maurice Gerritsen kwam binnen de lijnen voor Ricardo Zeeman.  Hierna was er nog een snelle counter van Amstelveen Heemraad te noteren maar verder zouden ze niet komen en probeerde de voorsprong vast te houden. Nadat Bart Schipper in de 76ste minuut al was vervangen door Brian de Leeuw werd tien minuten voor tijd Viggo Teerhuis naar de kant gehaald voor Sebastiaan Peereboom. Marken kwam zoals gezegd niet meer in gevaar en werkte keihard om minimaal een verdiend punt aan deze wedstrijd over te houden. In de slotminuut lukte dat bijna al toen een schot van dichtbij van Brian de Leeuw maar net naast ging. Ruim in de blessuretijd ging een kopbal van Luke de Waart uit een voorzet van Arno Boes maar rakelings naast het doel. De tijd begon te dringen en was afhankelijk van wat de goed leidende scheidsrechter Huising aan tijd bij zou tellen. Wat iedereen hoopte en de ploeg ook verdiende gebeurde alsnog in de 94ste minuut van de wedstrijd. Een diepe bal van Arno Boes op Luke de Waart die niet voor eigen succes ging maar de bal breed legde op de meegekomen Dominic Zeeman die de bal simpel tegen de touwen kon schieten 1-1. Het redelijke aanwezige thuispubliek liet hierop het sportcomplex trillen van vreugde na deze dik verdiende gelijkmaker.

Volgende wedstrijd; zaterdag 14 oktober uit tegen S.V. Hoofddorp aanvang 15.00 uur.