naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuw: KerkCafé Marken - Jouw leven centraal!
In Brasserie Restaurant 'De Taanketel' aan de Havenbuurt
De wereld van nu is er één waarin snelheid, en informatie van alle kanten, hand in hand gaan. Het lijkt alsof je een alleskunner moet zijn die dit alles in een razend tempo kan verwerken. Terwijl er ook een beroep op je wordt gedaan als vrijwilliger, mantelzorger, opvoeder, en oh ja… het moet ook nog eens allemaal erg gezellig zijn.
 
Maar ervaar jij tijd en aandacht om stil te staan bij actuele levensvragen? Heb jij mensen om je heen met wie je kunt praten over hoe zij zich mentaal voelen? Over hoe lastig het soms is om op te voeden of op te groeien? Is er tijd om te praten over hoe jij het leven ervaart in een overprikkelde maatschappij?
 
Waarin voor de één geloof een vast ankerpunt is terwijl anderen juist ergens anders zoeken naar wijsheid en levenservaring. Voor hen is de kerk en het christelijke geloof niet het vertrekpunt van weleer. Juist daarom wil de Protestantse Gemeente op Marken ruimte maken voor een laagdrempelig en goed gesprek over actuele thema’s in het leven, met mensen van alle soorten en maten! In vijf avonden willen we jouw leven en levensvragen in het middelpunt zetten. Wij gaan de uitdaging aan en willen iedereen uitnodigen die nieuwsgierig is naar “hartenvoedsel”, de broodnodige aandacht voor je hart, lichaam en geest.
 
Brasserie Restaurant 'De Taanketel' aan de Havenbuurt is de plek waar we samenkomen. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.00 uur. Koffie of thee staat dan klaar en we ronden rond 21.30 uur af met een goed glas wijn of bier.
 
Programma
Donderdag 19 oktober 2023
Waarde(n)vol opvoeden en opgroeien' Over waarden die voor jou belangrijk zijn.
 
Maandag 11 december 2023
`Depressiviteit, een taboe?' Over jouw mentale gezondheid en die van anderen.
 
Donderdag 25 januari 2024
`En ze leefden nog 'mg en gelukkig.' Over liefde en trouw aan jezelf en de ander in je relatie.
 
Donderdag 7 maart 2024
`Is dat echt wel zo?' Over de invloed van media op jou.
 
Maandag 8 april 2024
De stand van de aarde' Over jouw relatie met de natuur en leven op aarde.
 
Ben je nieuwsgierig geworden? Volg ons dan via Instagram (@kerkcafe_marken) en je kunt altijd mailen naar kerkcafemarken@gmail.com.
 
Weet je welkom!

Bron: Dominee Huib Klink, dinsdag 3 oktober 2023

naar Marker Nieuws indexpagina