Karakteristieken : S.V. Ouderkerk - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 30 september 2023, uitslag 2-0 (0-0)
Vandaag dan eindelijk, vorige week vrij, de eerste competitiewedstrijd van het vlaggenschip van SV Marken in een volledig nieuwe competitie 2023-2024 West 1 3B zaterdag met veel onbekende tegenstanders. Vandaag was de eerste tegenstander in de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk uit Ouderkerk aan de Amstel. Bij SV Marken waren de geblesseerde en andere afwezige spelers weer beschikbaar inclusief de nodige jonge talenten van Marken.

Vanaf de aftrap was de thuisploeg direct gevaarlijk met een kopbal onderkant lat. Net binnen de tien minuten spelen was er een goede mogelijkheid van Luke de Waart uit een schot bij de eerste paal. Ondanks wat spelde prikken van de thuisploeg ging de wedstrijd redelijk gelijk op. In de 19de minuut werd een schot van Melvin Uithuisje uit een aanval over meerdere schuiven met grote moeite gestopt. Ondanks dat Ouderkerk iets dreigender speelde was twee minuten later Bart Schipper zeer dichtbij de openingsgoal, zijn schot van de zijkant kwam recht in de handen van de keeper. Rond het halfuur spelen kwam de thuisploeg eerst volledig vrij voor de goal te staan en kwam even later alleen voor keeper Jonathan Waterberg te staan. Beide situaties liepen met een sisser. Daarna was het Marken dat een kwartiertje de boven toon voerde met een aantal prima mogelijkheden. Eerst probeerde Arno Boes met een afstandsschot de keeper te verrassen, een prima aanval van Marken over meerdere schijven, een uitbraak met Bart Schipper en tot slot een schot voorlangs van Luke de Waart uit een assist van Niels van Veen. Helaas werd er uit al deze mogelijkheden niet gescoord. Het slot akkoord was weer voor de thuisploeg met dreiging van dichtbij en een redding van de keeper van Marken. Al met al een prima eerste bedrijf maar helaas zonder de nodige doelpunten.

Marken begon ongewijzigd aan de tweede helft en wederom was de eerste dreiging van de thuisploeg. Een paar minuten later een uitbraak met Bart Schipper maar bij zijn voorzet was er niemand voor de goal. Na een uur spelen werd Niels van Veen naar de kant gehaald en vervangen door Tijs Klaver. Vijf minuten later de tweede wissel, Maurice Gerritsen voor Luke de Waart. Behoudens een afstandsschot ver over van Ouderkerk gebeurde er verder weinig voor de beide doelen. In de 73ste minuut kwam de thuisploeg toch onverwacht op een 1-0 voorsprong. Uit matig verdedigen vooraf gegaan door zeer matig uitverdedigen werd de bal van dichtbij door Nick van Nieuwkerk binnen geschoten. Een tegenvaller. In de 75ste minuut werd Ricardo Zeeman vervangen door Sebastiaan Peereboom en een minuut later kon Arno Boes niet verder wegens een blessure en kwam Liam de Wit binnen de lijnen. Na eerst wat dreiging voor het doel van Marken werd vijf minuten voor tijd de wedstrijd beslist. Uit de draai schoot Nick van Nieuwkerk de 2-0 tegen de touwen waarbij de verdediging er weer niet goed uit zag. In de slotfase van deze sportieve wedstrijd kreeg Marken een vrijetrap randje 16 te nemen die slecht werd genomen en kreeg Bart Schipper een vrije schietkans die uitstekend werd gestopt. Ondanks de prima eerste helft en een veel minder tweede helft was dit verlies toch wel teleurstellend. Er is bij momenten goed gevoetbald en hard gewerkt en dat biedt perspectief voor de toekomst met veel jonge spelers.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 7 oktober thuis tegen Amstelveen/Heemraad aanvang 14.30 uur.