naar Marker Nieuws indexpagina
In de Bibliotheek: Bij mij thuis tijdens de Kinderboekenweek
Kinderboekenweek van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2023
 Tijdens de Kinderboekenweek (woensdag 4 t/m zondag 15 oktober) organiseert de Bibliotheek Waterland verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen want we kunnen zo veel van elkaar leren. Bij iedereen is het thuis anders. En bij welke boeken voelt een kind zich thuis? Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen.

Proeverij van koekjes
De start van de Kinderboekenweek wordt gevierd met een proeverij van koekjes uit verschillende landen.
Proeverij in de Bibliotheek Monnickendam, Ilpendam, Marken en Broek in Waterland.
Woensdag 4 oktober van 15.30-16.30 uur. Gratis.
 
Voorlezen uit de Wereld op één moment
Kinderen kunnen luisteren naar een verhaal over elf kinderen die op hetzelfde moment ergens anders op de wereld zijn. En zoveel kinderen, zoveel talen, wie hoort het woord uit een andere taal?
Voorlezen, in de Bibliotheek Monnickendam op vrijdag 6 oktober van 14.30 -15.30 uur. In de Bibliotheek Marken op donderdag 12 oktober van 14.30 - 15.30 uur. Voor kinderen van 6-10 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.
 
  Vertelvoorstelling: elk huis heeft zijn eigen verhaal
Een voorstelling over wonen op allerlei plaatsen en manieren. Van rijtjeshuis tot villa en van boshut tot torenflat. Elk plekje heeft zijn eigen verhaal. Mieke Aalderink is professioneel verhalenverteller en weet er alles van.
Vertelvoorstelling, in de Bibliotheek Monnickendam op zaterdag 7 oktober van 11.00 - 11.30 uur. In de Bibliotheek Marken op maandag 9 oktober van 15.30-16.00 uur. Voor kinderen van 6-12 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.
 
En er is meer.
Ook is er een speurtocht te doen in alle vestigingen tijdens openingstijden, met stickers zoeken en vragen beantwoorden kunnen kinderen een stoere prijs winnen. Lid worden van de Bibliotheek Waterland is tot 25 jaar helemaal gratis! Kinderen die zich tijdens de Kinderboekenweek inschrijven ontvangen een doe-cadeautje.
 
 Link naar artikel op de Bibliotheek Waterland

Bron: de Bibliotheek Waterland, dinsdag 26 september 2023

naar Marker Nieuws indexpagina