naar Marker Nieuws indexpagina
Bull Shit Bluesband 40th Anniversary
Zaterdag 30 september in dorpshuis Het Trefpunt, aanvang 20.30 uur, gratis entree
The Bull Shit Bluesband tijdens 'Hutspop' in 1988
Zondag 10 september 2023 was het precies veertig jaar geleden dat The Bull Shit Bluesband (B.S.B.) haar eerste optreden gaf in dorpshuis Het Trefpunt op Marken tijdens het 1e Berenpopfestival 1983 georganiseerd door de Stichting Marker Jongeren (SMJ), aanvankelijk voor een eenmalig optreden. Het optreden was een dusdanig succes dat zij terstond geboekt werden op diverse festivals in de regio.

De vijftiger jaren, geënt op de New Orleans-,Texas- en Chicago blues, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor de muziek van the B.S.B., Rhythm & Blues zoals die in de jaren vijftig gespeeld werd in de zuidelijke staten van Noord-Amerika. De band gaf vele optredens in onder andere Nederland, België, Duitsland, Engeland en stonden op podia met onder andere Eddie C Campbell, Flavium, Golden Earing, Billy O Haire, Harry “Cuby” Muskee en Hans Dulfer.

Absoluut hoogte punt gebeurde in 1988, toen de band de Amerikaanse blueslegende Robert Jr. Lockwood mocht begeleiden voor een aantal optredens tijdens diens Europese tournee. Lockwood, stiefzoon van de eveneens legendarische blueslegende Robert Johnson, speelde met de allergrootste blues helden zoals onder andere Otis Spann, Muddy Waters, Little Walter en B.B.King.

In 1989 verscheen de band, samen met een vijftal andere bluesbands, op vinyl “The Blues Number One”op het Berdu Record Label, met een tweetal nummers, “Kim’s Blues” en “Reap What You Sow”. B.S.B. verzorgde spetterende optredens tijdens het Purmerendse “Hutspopfestival in 1988 en 1989 en het Waterland Bluesfestival in 1991 en 1996.

In 1995 traden zij op tijdens de Dutch Blues & Boogie Woogie Night in de Amsterdamse Meervaart. In 1997 waren zij uitverkoren om, als eerste Nederlandse amateur band, een optreden te mogen verzorgen voor de Koninklijke familie, tijdens het bezoek van onze toenmalige Koningin Beatrix aan het voormalige eiland Marken.

In 1996 verscheen hun langverwachte cd “On Your Marks” op het Amsterdamse Tramp Recordlabel, welke zowel in binnen- alsmede buitenland, zeer positief ontvangen werd. In 1998 waren zij de aanstichters van de IJsbaanfestivals op Marken om geld te genereren voor de bouw van een nieuwe berging voor de plaatselijke ijsclub, waar de band toentertijd repeteerde.

1999 beleefde B.S.B wederom een hoogtepunt tijdens het Dutch Anglo Bluesfestival in Londen. In 2005 waren zij een van de initiators van het “Pop voor Azië Festival” , een benefiet voor de slachtoffers van de Tsunami in zuid-oost Azie.

In 2010 waren zij “headliner” op het Blues und Blumen festival in Oyten Duitsland en in 2017 samen met de Thomas Toussaint band tijdens de Mirliton Bluesnight in de Meerpaal in Dronten.
 
Jubileum optreden
Op zaterdag 30 september 2023 zal the B.S.B. hun veertig jarig bestaan uitvoerig gaan vieren met een ruim 2,5 uur durend optreden op de plek waar het allemaal begon, dorpshuis Het Trefpunt aan de Kerkbuurt 90 op Marken. De aanvang is 20.30 uur en de toegang is gratis. Kom op tijd !

Parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats is vanaf 20.00 uur gratis en Het Trefpunt ligt op 10 minuten lopen.

B.S.B. zijn:
Klaas de Groot: vocals/guitar
Cees Borg: guitar
Klaas Kes: guitar
Pieter Kes: saxofoons
Jan Pieter Schouten: bass
Jason Borg: drums
 
Special guest: Raymond ‘Boeli’
Goudbeek: piano

Info:
Klaas de Groot, Akkerstraat 7, 1156 AE Marken, 0299-601783 / 06-11341433
 
 
   

Bron: Klaas de Groot, dinsdag 19 september 2023

naar Marker Nieuws indexpagina