naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuws van dorpshuis Het Trefpunt september 2023

 

 

 

 

 

 

 

 De zomer nadert haar einde en na een goed bezochte zomerborrel eind juli, zit onze agenda voor de komende tijd weer gezellig vol.

Live Café Het Trefpunt
Zo is de programmering voor Live Café Het Trefpunt is inmiddels voor het komende driekwart jaar rond. Samen met Jaap Visser en Klaas Springer zijn we trots te kunnen melden dat in onze foyer komen optreden:
 
• 24 september 2023 : Notorious Monks
• 29 oktober 2023 : FF Anders
• 26 november 2023 : Neil Young Coverband
• 28 janauri 2024 : Road2Nowhere
• 25 februari 2024 : Postman & The Ramblers
• 24 maart 2024 : De Pompero’s
• 21 april 2024 : FourS en De Trixies
 
The Notorious Monks trappen de reeks af. Voor € 6,- per volwassene belooft deze Big Band, met ook Marker vertegenwoordiging, een mooie show! Deuren openen om 15.30 uur, kom je ook kijken?
 
  40-jarig jubileum Bullshit Blues Band - zaterdag 30 september 2023
   
Deze maand bestaat de Marker Bullshit Blues Band maar liefst 40 jaar. Zij vieren dit met een jubileumconcert waarbij iedereen (gratis) welkom is in de Grote Zaal op 30 september aanstaande vanaf 20.30 uur. Wij feliciteren de bandleden met deze mijlpaal en wensen ze een memorabel optreden!
 
 Cursussenupdate
Ook is ons najaar cursusaanbod t/m december inmiddels van start gegaan. Hieronder vind je een aantal updates in vogelvlucht, met veel dank aan Neel Huurman, die het geheel coördineert.
 
De inschrijvingen voor deze cursussen zijn succesvol verlopen, we zijn dan ook enthousiast te starten met:
  Yoga
  Streetdance voor kinderen
  Gym 60+
 
Creatief met kralen
Ook de ‘Creatief met kralen’ cursus wordt weer aangeboden, mocht je willen aansluiten – dat kan:
 
Creatief met kralen: al jaren onderdeel van ons cursusaanbod. Tijdens de lessen op dinsdag eens in de veertien dagen, worden de mooiste creaties gemaakt. Heb je interesse, geef je dan op of kom een keer kijken, echt de moeite waard. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Mail voor meer info naar cursussen@trefpuntmarken.nl.
 
Klankschalen
Voor het klankschalenconcert zijn nog slechts vier plekjes beschikbaar – schrijf je nog snel in, want vol=vol: 
 
Klankschalen: Op woensdag 8 november aanstaande hebben we weer een Klankschalenconcert in Het Trefpunt. De aanmeldingen voor dit concert zijn overweldigend. Het maximumaantal deelnemers is 20, op dit moment zijn er nog slechts vier plaatsen beschikbaar. Wil je een Klankschaalconcert meemaken, geef je dan snel op via de website.
 
Er wordt nog gewerkt aan de volgende cursussen die we ook graag zouden aanbieden:
 
 Dansmix
 Dansmix: Ook deze cursus trof helaas te weinig aanmeldingen voor dit seizoen. Voorlopig is de Dansmix cursus daarom opgeschort, in afwachting van meer aanmeldingen.
 
De lessen worden gegeven door de spontane en aanstekelijke instructrice Aisha, van Aisha’s Dance Floor en zijn bedoeld voor volwassenen, tieners en jongvolwassenen die vertrouwd willen worden met dansmoves van nu. Heb je toch interesse, geef je dan nog snel op via www.trefpuntmarken.nl of het papieren aanmeldformulier, te vinden in ons dorpshuis. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we alsnog van start gaan!
 
Stijldansen
Stijldansen: Na een lange zoektocht is het ons bijna gelukt om een dansleraar te vinden voor zowel beginners als gevorderden dansers. Helaas kunnen wij de danslessen nog niet concreet maken, omdat we nog wachten op informatie van de dansleraar.
 
Wel zijn we blij met de vele reacties die wij inmiddels ontvangen hebben en die mensen zullen we ook direct informeren zodra er meer duidelijkheid is over de lessen. Heb je ook interesse stuur dan een mail naar cursussen@trefpuntmarken.nl.
 
   Stijldansen gaat op dinsdag 3 oktober beginnen, aanmelden
 
Ballroom: wals, tango, quickstep
Latin: cha-cha-cha, rumba en jive
 
  Zumba
Zumba: Alhoewel er gesprekken gevoerd zijn hebben we nog geen passende instructrice kunnen vinden. Voorkeur voor deze ritmische fitnesslessen bleek grotendeels de zaterdagochtend. Wij blijven proberen. Ben of ken jij een Zumba-instructrice, laat dan vooral horen per mail of website.
 
Oktoberfest - zaterdag 14 oktober 2023
Op zaterdag 14 oktober aanstaande wordt Het Trefpunt omgedompeld tot een heuse Biergarten. In samenwerking met de Marker Evenementen Stichting (MES) en Stichting Marker Jongeren (SMJ) organiseren we het Oktoberfest, een feest voor jong en oud, met zanger Tom Haver, het DJ duo Acda & De Munnk, rondjes met het rad, echte biertafels en genoeg après-ski Schnaps. Deuren zijn deze zaterdagavond vanaf 19.00 uur geopend en de dresscode luidt: Heidi Dirndls und Lederhosen.
 
Er zijn inmiddels al meer dan 190 kaarten verkocht, maar mocht je er nog één willen bemachtigen – kaarten zijn nog voor € 10,- per stuk verkrijgbaar op vrijdag- en zaterdagavonden in de Zonnewijzer.
 
Saturday Night - zaterdag 18 november 2023
We kijken ook ontzettend uit naar ons Saturday Night event op 18 november aanstaande. Dan zullen Jan Smit, Henk Dissel, Postman & The Ramblers en Acda & De Munnk het voltallige dorpshuis op z’n kop zetten.
 
Tijdens de voorverkoop merkten we dat dit enthousiasme ook onder de Markers leeft, de 450 kaarten waren namelijk binnen anderhalf uur uitverkocht. Dankjewel aan iedereen die een ticket heeft gekocht!
 
Nog steeds schoonmaakcrew-versterking gezocht
Op dit moment van schrijven zoekt onze schoonmaakcrew nog steeds versterking. Het zijn deze toppers die er op zondagochtend voor zorgen dat ons Dorpshuis weer schoon en fris is. Zij maken de foyer, toiletten en vloeren schoon. We zoeken nu versterking voor eens in de twee weken op de zondagochtend.
 
Een vrijwilligersbijdrage van € 5,- per uur is mogelijk. Mocht een ander moment je beter schikken, dan overleggen we graag. Ben je minimaal 14 jaar en kom jij ons helpen? Of overweeg je het en heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@trefpuntmarken.nl of contact een van onze bestuursleden.
 
Voedselkast update
Als gevolg van een mooi initiatief van Trijntje Boes, Willy Uithuisje en de Diaconie beschikt ons dorpshuis sinds mei jongstleden over een voedselkast in de garderoberuimte. Inmiddels is de kast rijkelijk gevuld met lang houdbare producten als douchegel, soep, koffie, theezakjes en knakworstblikken.
 
Ben of ken je iemand die hier wel eens gebruik van zou willen maken? Schroom niet, het leven is immers al duur genoeg. Neem dus eens een kijkje tussen de verschillende levensmiddelen die door dorpsgenoten zijn gedoneerd.
 
Liever anoniem? Ook dat kan. Stuur een mailtje naar info@trefpuntmarken.nl en jouw bericht wordt vertrouwelijk behandeld en met jou persoonlijk opgepakt.
 
Airco in de fitnessruimte
Tot slot nog even goed nieuws: de airconditioning in onze fitnessruimte is geïnstalleerd! Onze grote dank gaat uit naar de Onderhoudscommissie en de firma Klik. Ook naar onze leden voor hun geduld en flexibiliteit op momenten van montage.
 
Op naar nog vele sportsessies in een gekoeld en gezuiverd luchtklimaat!

 

 

 

 

 

 

 

 
 Bovenstaande complete inlegvel in pdf 
 
www.TrefpuntMarken.nl
 
Bovenstaande kunt u ook terugvinden als bijlage bij 'Nieuwsblad Waterland' van donderdag 14 september 2023

Bron: Dorpshuis Het Trefpunt, donderdag 14 september 2023

naar Marker Nieuws indexpagina