naar Marker Nieuws indexpagina
Prijswinnaars HHNK fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ bekend
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) vroeg inwoners deze zomer om foto's te maken waarbij zij genieten in, op of aan de Noord-Hollandse sloten en rivieren. De fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan! leverde ruim 172 mooie, bijzondere of verfrissende foto's op.
 
De inzendingen werden naast de vele publieksstemmen ook beoordeeld door een vakjury. De top-6 winnaars ontvangen spetterende prijzen, variërend van een workshop fotografie tot een dagdeel varen tot fiets-suppen.   
 
De grote winnares is Cora uit Schagen die een foto nam bij Callantsoog, bij het mooie natuurgebied bij de Karnemelkplaats. Zij wint een fotografieworkshop van professioneel fotograaf Ed Lonnee. Gefeliciteerd! Alle prijswinnaars ontvangen naast een spetterende prijs ook een setje ansichtkaarten van hun winnende foto. Wie weet ontvang jij er binnenkort een over de post. 
 
De jury heeft ook nog een leuke verrassing voor 3 waanzinnige waterfoto's die te kort stemmen hadden voor de top-6 positie. Thomas uit Den Helder, Ger uit Castricum en Dirk uit Spijkerboor ontvangen een HHNK badlaken én een setje ansichtkaarten voor hun bijzondere inzending.
 
Statistieken fotowedstrijd
  Totaal 172 deelnemers
  Er zijn 2.198 stemmen uitgebracht
 
1. Cora uit Schagen, 193 stemmen
2. Rudolf uit Landsmeer, 128 stemmen
3. Derk Jan uit Alkmaar, 97 stemmen
4. AK uit Nieuwe Niedorp, 76 stemmen
5. Bram uit Anna Paulowna, 67 stemmen
6. Gea uit Castricum, 251 stemmen
 
(Een jury had (ook) invloed op de uitslag)
 
Bron statistieken: https://www.fotowedstrijdhhnk.nl/

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dinsdag 12 september 2023

naar Marker Nieuws indexpagina