Karakteristieken & Foto's : FC Den Helder - S.V. Marken (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2023-2024, zaterdag 9 september 2023, uitslag 6-2 (3-1)
Bart Schipper werkte van zeer dichtbij de bal over de keeper heen tegen de touwen 1-1
Op een zonovergoten complex werd er om 15.00 uur, in plaats van 17.00 uur, afgetrapt op een goed bespeelbaar gras voetbalveld.  Bij Marken ontbraken (te) veel basis spelers wegens diverse omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld Luke de Waart, Arno Boes, Sebastiaan Peereboom, Jonathan Waterberg etcetera. Wat overigens voor Tom Brouwers de mogelijkheid bood om andere en jongere spelers speelminuten te geven. Zo stond vanmiddag Stijn Visser in de basis in het centrum en begonnen Liam de Wit en Mats Teerhuis op de bank.

De begin fase ging redelijk gelijk op zonder dat beide ploegen mogelijkheden creëerde. In de 11de minuten kwam de thuisploeg FC Den Helder op een 1-0 voorsprong.  Een voorzet vanaf de rechterkant werd uit de draai door Kenny Gerssen tegen de touwen geschoten. Drie minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken, Bart Schipper werkte van zeer dichtbij de bal over de keeper heen tegen de touwen 1-1. Nadat Marken eerst nog dreigend was kreeg de thuis ploeg in tien minuten tijd diverse zeer goede mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Halverwege de wedstrijd werd er een terechte drinkpauze ingelast, waarna de thuisploeg rustig doorging met het creëren van kansen en mogelijkheden. Marken kon hier aanvallend vrijwel niets tegenover zetten. In de laatste minuut van het eerste bedrijf kwam FC Den Helder op een terechte 2-1 uit een diagonaal ingeschoten schot door Rawan Niang. Na een redding van Jorrit Korstman werd het twee minuten in de blessuretijd ook nog 3-1 uit een afstandsschot in de kruising van Andy Muntenaar, tevens de ruststand.

Na de thee bleven Melvin Uithuisje en Maurice Gerritsen achter in de kleedkamer en werden vervangen door Viggo Teerhuis en Liam de Wit. In de eerste minuut van het tweede bedrijf haalde Dominic Zeeman met de grootst mogelijke moeite de bal van bijna achter lijn. De thuisploeg bleef zeer goede mogelijkheden creëren in het eerste kwartier maar zonder genade klap voor Marken uit te delen. Na ruim een uur spelen werden Job Pereboom en Guido Boes naar de kant gehaald en voor hun kwamen twee jonge spelers binnen de lijnen teweten Mats Teerhuis en Bryan de Leeuw. In de 68ste werd de 4-1 simpel binnen geschoten door Max Snippe. Tien minuten later, nadat de bal eerst nog via de lat het veld weer insprong, werd de 5-1 van dichtbij in de kruising geschoten door Max Snippe. Een minuut later werd een overtreding binnen de zestien bestraft door een penalty. Viggo Teerhuis werd aangewezen om dit klusje voor zijn rekening te nemen en schoot de bal feilloos binnen 5-2. Een aantal minuten later werd een uitbraak van de thuisploeg prima afgerond en stond de 6-2 en tevens eindstand op het scorebord gezet. Een terechte uitslag maar nog niet uitgeschakeld.

Ondanks het (te) warme weer is er veel energie in de wedstrijd gestoken maar met te veel en vaak onnodig balverlies. Toch een nuttige wedstrijd om aan elkaar te wennen en spelritme op te doen.