naar Marker Nieuws indexpagina
Gespot op Marken: Tuinkabouter met beker
  Deze tuinkabouter werd gespot op de GFTE container nabij de Julianabrug in de Westerstraat.  

Bron: PepProductions, zaterdag 9 september 2023

 
 
Op een mistige ochtend in het schilderachtige dorpje Marken, aan de oevers van het IJsselmeer, ontwaakte Kobus de tuinkabouter met een schok. Hij bevond zich niet langer in de weelderige tuin van zijn eigenaar, maar ergens heel anders, in de buurt van een grote groene container. Verward en geschrokken krabbelde hij overeind en wreef in zijn slaperige ogen.
 
De omgeving was vreemd en luidruchtig in vergelijking met de rustige tuin waarin hij altijd had gestaan. Auto's raasden voorbij op de Julianabrug, en mensen haastten zich langs hem heen, ogenschijnlijk onverschillig voor zijn aanwezigheid.
 
Kobus begreep er niets van. Hoe was hij hier beland? Had de wind hem weggeblazen, of was er iets anders aan de hand? Zijn gezichtsuitdrukking veranderde van verwarring naar vastberadenheid terwijl hij besloot uit te zoeken wat er was gebeurd.
 
Met kleine, houterige stapjes begon Kobus aan zijn avontuur. Hij trok zijn rode puntmuts stevig over zijn hoofd en ging op zoek naar aanwijzingen. Al snel ontdekte hij een groep kinderen die op weg waren naar school. Ze waren de enigen die zijn aanwezigheid opmerkten en staarden met grote ogen naar de kabouter.
 
Een vriendelijk meisje boog zich voorover en glimlachte naar Kobus. "Wat doe jij hier, kleine kabouter?" vroeg ze. Kobus legde uit dat hij verdwaald was uit zijn tuin in Marken en dat hij probeerde terug te komen.
 
De kinderen besloten Kobus te helpen. Ze namen hem mee naar het huis van het meisje en gaven hem wat te eten en te drinken. Ondertussen belde het meisje haar oma, die haar vertelde dat ze Kobus kon helpen terug te keren naar Marken.
 
Een paar uur later kwam de oma aan bij het huis. Ze had een oude kaart van Marken bij zich en legde Kobus uit hoe hij moest lopen om terug te komen naar de Julianabrug. Kobus bedankte de vriendelijke mensen en nam afscheid.
 
Met de kaart in zijn hand en een hernieuwd gevoel van vastberadenheid in zijn hart begon Kobus aan zijn lange reis terug naar huis. Hij ontmoette onderweg vriendelijke mensen die hem de weg wezen en hem zelfs wat kleine avonturen lieten beleven.
 
Na enkele dagen van avontuurlijke omzwervingen, stond Kobus eindelijk weer voor de vertrouwde tuin in Marken. Zijn eigenaar, een oudere man met een glimlach van opluchting, verwelkomde hem warm. Kobus was eindelijk thuis.
 
Hoewel hij veel had meegemaakt tijdens zijn onverwachte reis, besefte Kobus dat er geen plek was zoals thuis. Hij keek uit over de prachtige tuin waar hij zoveel jaren had gestaan en glimlachte. Kobus de tuinkabouter uit Marken was eindelijk terug waar hij hoorde, en hij koesterde zijn avonturen als kostbare herinneringen aan een onvergetelijk avontuur.
 

Bron: Frank Huurman

naar Marker Nieuws indexpagina