naar Marker Nieuws indexpagina
Negen Marker organisaties doen mee met Rabo ClubSupport
Leden kunnen van 4 t/m 26 september 2023 hun stem uitbrengen
Christelijke muziekvereniging 'Juliana'
 
Volgend jaar Hemelvaart willen we ook het buitenland kennis laten maken met onze cultuur en fanfare muziek. Het is de bedoeling dat wij met de hele vereniging een reis maken buiten Nederland. Het transport van de instrumenten is best prijzig. Wij zouden graag de bijdrage van de Rabobank Clubsupport hiervoor gebruiken.
 
Wie zijn wij
De vereniging is opgericht in 1910 en bestaat uit een fanfare orkest, malletband, leerlingenorkest en opstaporkest. Elk jaar worden er gezamenlijke (loop)optredens gegeven. Daarnaast geven de geledingen ook individueel van zich horen. Onze vaste optredens zijn: een donateursconcert, rondgang met Koningsdag, koffieconcert op de Marker Havenfeesten, een najaarsconcert, het binnenhalen van Sinterklaas en een kerstconcert.
 
 
 
Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje'
 
De laatste jaren is de trend dat de inkomsten vanuit contributie teruglopen. Om het culturele karakter in stand te houden doen wij een beroep op de leden van de #Rabobank om op Oranjevereniging Marken en Oranje te stemmen. Op Marken is Koningsdag nog een echt cultureel feest met in de ochtend veel "oranje" klederdracht. De landelijke pers heeft dit ook ontdekt en was afgelopen jaar aanwezig op Koningsdag. Wij ondersteunen Muziekvereniging Juliana met een financiŽle bijdrage en consumpties.
 
Wie zijn wij
De Oranje Vereniging "Marken en Oranje" organiseert al meer dan 85 jaar voor alle bewoners iedere Koningsdag een volledig programma met een cultureel karakter van 's morgens 7.00 uur tot 19.00 uur 's avonds. Tevens organiseren wij de Dodenherdenking en activiteiten op Bevrijdingsdag (jaarlijks een bingo voor ouderen van 55+ en 1x per 5 jaar een uitgebreid feest programma op Bevrijdingsdag om de vrijheid met elkaar te vieren). Bijna alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.
   
Marker Mannenkoor
 
Onze koorkleding bestaat o.a. uit een 2-delig koorpak met stropdas en is dringend aan vervanging en modernisering toe, zodat ook jongeren zich er prettig in voelen en bij ons koor komen. En ook de uitvoeringsmappen die bij optredens gebruikt worden slijten snel en er moeten dus nieuwe komen. Helpt u ons aub dit te realiseren..?!
 
Wie zijn wij
Het Marker Mannenkoor is opgericht op 16 april 1972 en zet zich in voor het in stand houden en ontwikkelen van de 4-stemmige zangkunst. Wij treden op in verpleeghuizen en kerken en houden jaarlijks meerdere promotie concerten, om zo het publiek in aanraking te brengen met de meerstemmige zangkunst. Wij zingen voornamelijk a capella (zonder muzikale begeleiding), zodat de stemmen het meest tot hun recht komen. Afgelopen jaar hebben we ons 50-jarig jubileum gevierd met tal van optredens.
Marker Evenementen Stichting
 
Sinds vorig jaar hebben wij nieuwe containers beschikbaar gekregen voor de opslag van onze spullen deze moeten opnieuw worden ingericht en opgeknapt zodat deze weer worden verlicht en er ook ventilatie kan worden aangebracht.
 
Wie zijn wij
Met onze vereniging ondersteund andere verenigingen en evenementen op Marken. Dit doen wij door middel van het uitlenen van onze spullen. Zoals het uitzenden van de openbare vergaderingen van de Eilandraad Marken, uitloting van de Kerstverloting Sv Marken en de Stichting Marker Jongeren met het organiseren van Koningsdag. Daarnaast organiseren wij zelf jaarlijks de Havenfeesten en een Kerstrondgang.
 
 
 
   
Stichting Eilandraad Marken
 
Jeugdraad wil stimuleren lokaal te kopen en verenigingen te steunen zodat de faciliteiten op Marken blijven. Dit willen ze doen middels een filmpje.
 
Wie zijn wij
Doel van de Eilandraad Het behartigen van de belangen van de kern Marken en haar inwoners en het verrichten van alle verdere handelingen die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. De stichting tracht haar doel ondermeer te verwezenlijken door: * regelmatig overleg te voeren en relevante wensen van de inwoners te bespreken met Burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland en met andere overheden en instellingen;
 
 
 
Stichting Speeltuin Marken
 
In een speeltuin zijn niet alleen de veiligheid van de speeltoestellen van groot belang, ook de omheining en toegangspoort spelen hierbij een grote rol. Tijdens de laatste inspectie is gebleken dat de toegangspoort defect is en niet goed meer sluit. Het is duidelijk dat hier iets zwaars tegenaan gekomen is en vervolgens afgebroken. Helpt u ook mee de speeltuin weer veilig te maken voor de kinderen?
 
Wie zijn wij
Onze stichting zet zich sinds 29 april 2005 geheel vrijwillig in voor een veilige, duurzame en vooral ook prachtige speeltuin op ons mooie, voormalige eiland. Ons speelhuisje is na 12 jaar aan vervanging toe en hiervoor zijn wij op zoek naar een duurzame oplossing. Om de financiŽn hiervoor rond te krijgen zijn wij op zoek naar sponsoren/donaties/subsidies. Helpt u ons een handje mee? Bij voorbaat dank namens alle kinderen van Marken en omstreken.
   
Marker Museum
 
Het gedeeltelijk vervangen van de verlichting in het bezoekers deel van het museum voor en achter voor een beter zicht op de collectie.
 
Wie zijn wij
Het doel is het bewaren van het karakteristieke van het eiland Marken voor het nageslacht.
Stichting Welzijn Ouderen Marken (SWOM)
 
Het verzorgen van rondschrijven tbv onze activiteiten en het verder verzorgen van publiciteit om zoveel mogelijk ouderen te bereiken en te enthousiasmeren.
 
Wie zijn wij
Gezelligheidsvereniging voor senioren.
   
Stichting Marker Reddingboot
 
Nieuwe bemanningsleden krijgen een opleiding tot redder en hebben daarvoor ook een uitrusting nodig. Naast het overlevingspak dat beschermt tegen extreme weersomstandigheden is onder andere ook de aanschaf van een helm noodzakelijk. De helmen dienen voor de veiligheid (hoofdbescherming) van de vrijwilligers en om aan boord goed met elkaar te kunnen communiceren. Zo weet iedereen wat van hem of haar wordt verwacht en draagt dit bij aan de veiligheid.
 
Wie zijn wij
Stichting Marker Reddingboot is het KNRM Reddingstation op Marken dat 24 uur per dag oproepbaar is voor het helpen van mens en dier op het water. Hulpverlening door de KNRM wordt kosteloos uitgevoerd door vrijwilligers. Station Marken beschikt over 2 snelle reddingboten en telt 22 bemanningsleden die belangeloos klaar staan om onder alle omstandigheden mensen en dieren op het water te redden.

 

 

 

 

De stemperiode van de Rabobank ClubSupport is begonnen! Leden kunnen stemmen van maandag 4 t/m dinsdag 26 september 2023.
 
Overzicht club in de regio Waterland en Omstreken
 
 Overzicht van alle deelnemers in de 'gemeente' / 'regio' Waterland in pdf  (76 deelnemers)
Bij gebruik van Rabobank Internetbankieren of de Rabo-app
  Log in op de gebruikelijke wijze
  Ga in het menu naar 'service'
  Vervolgens naar 'ClubSupport stemmen'
  Klik op 'Breng je stem uit' en je kan (maximaal) 3 stemmen uitdelen
(Voor Marken kan je filteren op 'actief in' > 'gemeente Waterland ' en 'regio Waterland')
  Als drie organisaties zijn 'aangevinkt' > volgende stap
  De drie organisaties komen in beeld > ok? > 'Stem bevestigen'
  Klaar! > 'afronden'
 
Personen met gťťn Rabobank Internetbankieren of Rabo-app
  Deze personen ontvangen een email met instructies
https://www.rabo-clubsupport.nl/
 

 

 

 

 

Bron: PepProductions, vrijdag 8 september 2023

naar Marker Nieuws indexpagina