Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - S.V. Ilpendam (oefenwedstrijd)
Seizoen 2023-2024, dinsdag 5 september 2023, uitslag 3-2 (0-2)
Vanavond een ingelaste oefenwedstrijd thuis tegen Ilpendam, een zondag 4de klasse B. Onder leiding van scheidsrechter Jan Peereboom werd er om iets over achten afgetrapt in deze midweekse oefenpartij. Bij Marken startte in de basis de jonge Stijn Visser en ontbraken Luke de Waart en Bart Schipper. Op de bank begonnen nog twee zeer jonge spelers Mats Teerhuis en Liam de Wit die tien minuten na de pauze een opwachting mochten maken.

In de begin fase gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen.  Pas na een kwartiertje spelen kregen de gasten de eerste corner te nemen. Rond de 20ste minuut redde Jorrit Korstman uitstekend op een schot van zeer dichtbij, ging een afstandsschot maar net naast en blokte Stijn Visser een gevaarlijke doelpoging. Na de drink pauze kwamen de gasten in de 26ste op een 0-1 voorsprong. Een snelle uitbraak werd afgerond met een schot in de kruising. De fase hiervoor stond Marken al licht onder druk. Drie minuten later werd de 0-2 gemaakt uit een schot van de zijkant in de kruising. Beide goals waren onhoudbaar voor keeper Jorrit Korstman. In de laatste minuut van het eerste bedrijf kwam Marken goed weg toen balverlies van Maurice Gerritsen maar net naast geschoten werd.

Na de thee kwam Tijs Klaver binnen de lijnen voor Job Pereboom en nam gelijk de aanvoerdersband over van Dominic Zeeman. Binnen tien minuten spelen verkleinde Marken de marge tot een, Arno Boes zag de keeper te ver voor de goal staan en schoot van grote afstand de 1-2 in het doel. Verder gebeurde er in de begin fase van het tweede bedrijf vrijwel niets. Rond het uur spelen werd een terug speelbal van Luca Schilder bijna afgestraft en redde keeper Jorrit Korstman wederom uitstekend toen de gasten vrij voor hem kwamen te staan. Halverwege het tweede bedrijf werd er eerst nog een schot van Marken geblokt. De gasten waren een beetje uitgespeeld en kwamen niet meer echt voor het doel van Marken. Acht minuten voor tijd maakte Brian de Leeuw de 2-2 uit een schot van zeer dichtbij en vier minuten later schoot Job Pereboom uit een assist van Tijs Klaver de verdiende 3-2 tegen de touwen. In de slotminuut had Guido Boes de marge nog kunnen/moeten vergroten uit wederom een assist van Tijs Klaver maar schoot de bal helaas voorlangs. Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter Peereboom voor het einde van deze niet al te beste maar wel nuttige oefenpartij waar een aantal (jonge) spelers konden laten zien wat zij nu al in hun marge hebben.