Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - S.V. Koedijk (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2023-2024, zaterdag 2 september 2023, uitslag 8-7 (3-5)
Luke de Waart scoorde vijf goals tegen S.V. Koedijk
Vandaag de eerste wedstrijd voor het “echie” thuis voor de districtsbeker West 1 tegen Sportvereniging Koedijk een zondag 3de klasser B.  Rond half twaalf werd er op Sportcomplex “Nooitgedacht” afgetrapt voor deze eerste officiële bekerwedstrijd onder ideale weersomstandigheden.  De twee wedstrijden in de voorbereiding waren met grote cijfers verloren, mede omdat er nog vele vaste waarden ontbraken in het standaard team.

Marken was vandaag wat meer compleet en kwam goed uit de startblokken. Binnen één minuut schoot Luke de Waart de 1-0 tegen het net uit een prima diepte pass. Maar al snel was Koedijk tot twee keer zeer dreigend en in de 9de minuut werd van dichtbij de 1-1 binnen geschoten. Nadat een afstandsschot over de lat werd getikt kwamen de gasten in de 17de minuut op een 1-2 voorsprong. Uit balverlies van Dominic Zeeman werd de bal onhoudbaar in de verre hoek geschoten. Drie minuten later lag de 1-3 in het net, een diepe bal werd met een lob over de uitkomende keeper binnen gewerkt. Koedijk was in deze fase duidelijk de betere ploeg en kon men zien dat zij afgelopen seizoen voor het kampioenschap meededen in de derde klasse. In de 25ste minuut kwam Marken zelfs op een 1-4 achterstand toen simpel kon worden afgerond uit balverlies van de moeizaam spelende Dominic Zeeman. Maar drie minuten later verkleinde Luke de Waart de marge alweer tot 2-4 met een schitterend afstandsschot in de kruising. Een minuut of vijf voor de thee kwam Marken goed weg toen een schot op de lat kwam en de rebound voorlangs werd geschoten. Maar nog was het niet gedaan in het eerste bedrijf, uit de eerste en enige corner van Marken maakte Dominic Zeeman uit een omhaal de 3-4. In de slotminuut werd zeer matig uitverdedigen van keeper Jonathan Waterberg afgestraft en kon simpel de 3-5 worden aangetekend.

Na de thee kwam Marken ongewijzigd binnen de lijnen al was in de 34ste David Springer al vervangen door de zeer jonge Stijn Visser, die overigens een goeie invalbeurt maakte. Binnen twee minuten spelen kwam Marken op 4-5 uit een diagonaal schot vanaf de achterlijn door Luke de Waart. Vijf minuten later werd de stand gelijk, 5-5, door Tijs Klaver uit een voorzet van Luke de Waart. Nog net binnen de 65 minuten spelen kwam de thuisploeg voor het eerste op voorsprong, 6-5,  wederom door Luke de Waart met een diagonaal schot vanaf de linkerkant. Kort erna haalde Timo Zondervan een bal van de lijn en ging een schot net over de goal. Daarna was het weer de beurt aan Marken, uit een prima aanval via Luke de Waart en assist Arno Boes maakte Tijs Klaver de 7-5, zijn tweede goal vanmiddag.  Na eerst een schot van Arno Boes in het zijnet kwam Koedijk in de 79ste minuut op 7-6 door een wat ongelukkige inzet van Dominic Zeeman. Een uitbraak van de gasten ging maar net over de kruising. De 90 minuten waren inmiddels gespeeld, maar nog was het 'doelpuntenfestijn' deze middag niet op. In de derde minuut van de extra tijd kwam Koedijk uit een simpele aanval weer op gelijke hoogte 7-7. Een domper van jewelste natuurlijk. Eén minuut later stond het complex weer te trillen, uit een prima assist van Arno Boes schoot Luke de Waart de 8-7 tegen de touwen. Zijn vijfde goal vanmiddag !!!.

Volgende week uit tegen FC Den Helder aanvang 15.00 uur

Bekerwedstrijden:
Zaterdag 2 september 11.30 uur SV Koedijk thuis (8-7) Zondag 3de klasse B
Zaterdag 9 september 15.00  uur FC Den Helder uit (  ) Zondag 3de klasse A
Zaterdag 16 september 14.30 uur HCSC uit (  ) Zaterdag 3de klasse A

Zaterdag 23 september speelt SV Marken een oefenwedstrijd uit tegen FC Castricum aanvang 12.00 uur
Zaterdag 30 september start competitie met de uitwedstrijd tegen SC Ouderkerk aanvang 14.30 uur

De bank van Marken
28': Luke de Waart brengt de marge tot 2-4 met een schitterend afstandsschot in de kruising. Keeper heeft het nakijken.
47': Marken komt op 4-5 uit een diagonaal schot vanaf de achterlijn door Luke de Waart (7)
Scheidsrechter Ton Mes
64': Luke de Waart scoort met een diagonaal schot vanaf de linkerkant, 6-5.
De zeer jonge Stijn Visser maakte een goeie invalbeurt. Een debuut met z'n leeftijd op z'n rug en broekje.
Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 2 september 2023