naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland verzoekt Vervoerregio om strengere aanpak EBS vanwege bus uitval
 
Lijnbus 315 rijdt van Amsterdam Noord via Broek in Waterland en Monnickendam naar Marken. Op dit traject vallen te vaak bussen uit, vindt gemeente Waterland. Inwoners van gemeente Waterland, en in het bijzonder inwoners van Marken, ondervinden hier veel hinder van. Gemeente Waterland verzoekt het de Vervoerregio Amsterdam (VRA) nu om een strengere aanpak voor dit probleem.
 
Vervoersmaatschappij EBS verzorgt het openbaar vervoer in Waterland, in opdracht van Vervoerregio Amsterdam. Via de Regioraad heeft gemeente Waterland deze uitval al vaker aangekaart bij Vervoerregio Amsterdam. Maar tot nu toe heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom nu het verzoek tot een strengere aanpak, zoals het opleggen van boetes aan EBS voor de uitval.
 
Wethouder Verkeer Harm Scheepstra: “Door personeelsgebrek zal een enkele keer bus uitval onvermijdelijk zijn. De veelvuldige uitval van bus 315 naar Marken maakt nu een strengere aanpak vanuit de VRA nodig. Hierbij denken we aan het opleggen van boetes aan EBS voor de uitval, nu de vervoersafspraken niet worden nageleefd. Dat is een mogelijkheid die in het bestaande contract is vastgelegd.”
 
Gemeente Waterland heeft in de week van 28 augustus (deze week) dit verzoek ook neergelegd bij Vervoerregio Amsterdam.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 31 augustus 2023

naar Marker Nieuws indexpagina