naar Marker Nieuws indexpagina
Waterlands college bezoekt Marker Museum
V.l.n.r.: wethouder Ton van Nieuwkerk, loco-secretaris Tom van de Berg, burgemeester Marian van der Weele, Cor Visser en wethouder Astrid van de Weijenberg
Het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Waterland bracht dinsdagmiddag een werkbezoek aan het Marker Museum aan de Kerkbuurt op Marken. Voorzitter Cor Visser was aanwezig namens het museum op Marken.
 
Het college werd rond 14.00 uur verwelkomd door voorzitter Visser, gekleed in traditionele Marker klederdracht. Visser liep door de gehele seizoenstentoonstelling 'Van Trouw tot Rouw'. Hij gaf bij (bijna) elk onderdeel tekst & uitleg en antwoord op vragen. Het college was zeer ge´nteresseerd in de historie/klederdracht van Marken. Door vakantie waren wethouders Harm Scheepstra en Roland Wolters afwezig.
 
Het Marker Museum is gevestigd op Kerkbuurt 44-47 te Marken. Het museum is dagelijks geopend tot en met 31 oktober. Openingstijden t/m september van 10.00 uur tot 17.00 uur, in oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Bron: PepProductions, dinsdag 29 augustus 2023

naar Marker Nieuws indexpagina