Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - RKAV Volendam 2 (oefenwedstrijd)
Seizoen 2023-2024, zaterdag 26 augustus 2023, uitslag 2-7 (2-3)
Vandaag de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd thuis tegen RKAV Volendam 2 voordat de wedstrijden om het “echie” op het programma staan. Al worden de bekerwedstrijden door de meeste trainers gezien als “officiële” oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onze nieuwe trainer Tom Brouwers had hopelijk vandaag wat meer basis spelers uit het vorig seizoen tot zijn beschikking om een beter idee te krijgen van het eerste elftal. Vorige week, 6-0 verlies bij DZS, stond er geen representatief eerste elftal binnen de lijnen om dat te kunnen beoordelen.

Marken was weliswaar nog niet compleet maar met iets meer perspectief werd eraan deze wedstrijd begonnen. In de 6de minuut kwam de thuisploeg zelfs op een 1-0 voorsprong, uit een mis-verstand bij de verdediging van de gasten schoot Tijs Klaver de 1-0 tegen de touwen. Drie minuten later kopte Tijs Klaver uit de eerste en enige corner de 2-0 in het doel. Geleidelijk aan kwamen de gasten uit Volendam steeds beter in het spel en zette Marken licht onder druk. In de 24ste minuut waren zij zeer dichtbij de aansluitingsgoal maar de vrije kopkans binnen de 5 meterlijn ging over de goal. Marken speelde slordig en leed te veel onnodig balverlies mede door te vaak slechte passes. Net binnen het halfuur spelen kwam RKAV op 2-1 uit een kopbal in volledig vrijstaande positie. De fase hierna bleef de score beperkt mede door goed keepers werk van Jonathan Waterberg. Tien minuten voor de pauze werd de gelijkmaker 2-2 uit een prima aanval van zeer dichtbij binnen geschoten. Na een dreigend moment van de thuisploeg kwamen de gasten in de 42ste minuut op een verdiende 2-3 voorsprong, uit een snelle uitbraak werd er prima afgerond. Het laatste wapen feit voor de rust was van Marken met een uitbraak zonder succes.

Na de thee werden er bij de thuisploeg twee wissels binnen de lijnen gebracht en bij Volendam meerdere want het spel leek minder en zag er anders uit. Binnen enkele minuten spelen probeerde Arno Boes het met een afstandsschot die net over de goal ging. Verder gebeurde er het eerste kwartier vrijwel niets voor de beide doelen. Na ruim een kwartier spelen werd uit een corner bij de tweede paal de 2-4 binnen gewerkt. Een minuut of tien later werd de 2-5 van dichtbij binnen geschoten. Het afstandsschot van Bart Schipper ging maar net over de goal. In de 80ste minuut 2-6 uit een diagonaal schot langs de uitkomende keeper. In de slotfase werd een prima aanval simpel afgerond en tevens de eindstand 2-7 aangetekend. Al met al een wat te hoge uitslag tegen een prima tegenstander. Gewoon een maatje te groot maar wel sportief gespeeld.

Zaterdag 2 september staat de eerste bekerwedstrijd thuis tegen S.V. Koedijk op het programma, aanvang 11.30 uur.

met vriendelijk sportgroet,
    Aris Uithuisje sr.
2
9' minuut 2-0: Tijs Klaver kopt uit de eerste en enige corner de 2-0 binnen (achter nummer 4 van Marken)