Karakteristieken : DZS - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2023-2024, zaterdag 19 augustus 2023, uitslag 6-0 (2-0)
Vandaag de eerste van de twee oefenwedstrijden seizoen 2023-2024 uit tegen vierde klasser DZS op het prachtige nieuwe sportcomplex in Wijdewormer. De nieuwe trainer Tom Brouwer had wegens diverse omstandigheden betrekkelijk weinig spelers tot zijn beschikking. Van de A selectie waren er van de vaste kern van het afgelopen seizoen maar vijf spelers beschikbaar + de nieuwe keeper. De rest was aangevuld met spelers uit het tweede en onder-19 waarmee ook de afgelopen periode is getraind.

Het eerste kwartier leek de wedstrijd meer op zomeravond voetbal. Rond het kwartier spelen was er eerst een prima aanval te noteren van DZS gevolgd door een afstandsschot op de lat.  Een paar minuten later brak Arno Boes bijna door de verdediging van DZS en probeerde een paar minuten later het met afstandsschot van grote afstand die maar net naast ging. Rond de 25ste minuut kopte Tijs Klaver een vrije trap van de lijn en de rebound werd op de buitenkant van de kruising geschoten. Een kleine tien minuten later redde keeper Jonathan Waterberg uitstekend op een door gebroken speler die alleen op hem afstormde. Twee minuten later weer een uitstekende redding door de keeper van Marken op een schot van zeer dichtbij.  In dezelfde minuut (39) kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong al leek er uit de rebound in buitenspel situatie te worden binnen geschoten. In de 45ste minuut werd de 2-0 op het scorebord gezet uit een uitbraak die uitstekend werd afgerond. Al met al een zeer matig eerste bedrijf met een cornerverhouding van 6 tegen 0.

Na de thee kwamen er bij Marken vijf wisselspelers inclusief keeper binnen de lijnen. Dit kwam het veldspel uiteraard niet ten goede want binnen tien minuten spelen had DZS al twee goede mogelijkheden gehad en uit een diagonaalschot vanaf de rechterkant de 3-0 aangetekend. De thuisploeg was duidelijk de betere partij met zeer waarschijnlijk dezelfde groep als vorig seizoen waarin ze bijna promoveerde in de nacompetitie. Na een paar gemiste mogelijkheden, Marken kwam eigenlijk tot niets, werd een kwartiertje na de thee de 4-0 simpel binnen getikt. Na een doelpoging van Arno Boes was het de thuisploeg dat in 68ste minuut de 5-0 met een lobje over keeper Jorrit Korstman in het net werkte. Twee minuten later werd het zelfs nog 6-0 die van dichtbij werd ingeschoten. Misschien een tikkeltje geflatteerd maar gelet op de corner verhouding van 7 tegen 0 dat wel aangeeft hoe vaak DZS bij het doel van Marken was geweest. Marken had vandaag vrijwel niets in te brengen maar de individuele spelers hebben zich aan de nieuwe trainer kunnen tonen wat ze in hun mars hebben. Het was vanmiddag een kansloze missie door diverse omstandigheden. Zo mogelijk volgende week de ploeg thuis wat completer tegen RKAV Volendam 2.

Programma
  Zaterdag 26 augustus 2023 oefenwedstrijd tegen RKAV Volendam 2 thuis, aanvang 12.00 uur.
  Zaterdag 2 september 2023 staat de eerste bekerwedstrijd thuis tegen S.V. Koedijk op het programma, aanvang 11.30 uur