naar Marker Nieuws indexpagina
Houd de papierbox (Box 12) ordelijk
Lege dozen & los papier worden gewoon de box ingegooid waardoor het erg snel vol raakt
 
Beste Markers!
 
De papierbox (Boxenring 12) is voor alle Markers wel bekend. Het ophalen van oud-papier op vrijdag en het opslaan gebeurt al vele tientallen jaren.
 
De laatste tijd wordt er veel online besteld en wordt het overtollige verpakkingsmateriaal in de papierbox gebracht. Niet erg, daar is de papierbox ook voor.
 
Maar helaas, daar blijft het niet bij: de inhoud van kartonnen dozen, bijvoorbeeld piepschuim, plastic, etensresten, het vervangen apparaat (frituurpan) wordt ook in de box achtergelaten. Lege dozen en los papier wordt gewoon naar binnen gegooid waardoor het erg snel vol raakt.
 
Als iedereen het binnengebrachte papier en vooral karton op een ordelijke manier binnenbrengt en opstapelt (karton klein maakt) dan is het voor iedereen houdbaar. Nu is het zo dat vrijwilligers dagelijks een uur bezig zijn om het binnengebrachte papier (+ afval!) te ordenen en op te ruimen.
 
Gezocht: vrijwilligers
Vrijwilligers zijn schaars en het komt daarom steeds op dezelfde personen neer waardoor het straks helemaal niet meer mogelijk is om oud papier op Marken in te zamelen.
 
Markers, neem deze oproep ter harte en mochten er nog vrijwilligers zijn die zich geroepen voelen om te helpen met ophalen of het opruimen van de papierbox, dan mogen zij contact opnemen met Klaas Teerhuis, 06-29528394 of 0299-601397, Minneweg 25.
 

Bron: Klaas Teerhuis, donderdag 17 augustus 2023

naar Marker Nieuws indexpagina