naar Marker Nieuws indexpagina
Begraafplaats Marken heeft urnenkelders
 
Net als in heel Nederland veranderen ook op Marken de wensen na het overlijden. Steeds vaker is er bijvoorbeeld de wens om gecremeerd te worden. Na de crematie buiten Marken is er bij nabestaanden vaak de sterke behoefte om een gedenkplaats te creëren, waar een overleden dierbare op passende wijze kan worden herdacht. Vanaf nu is dat op de algemene begraafplaats op Marken mogelijk.
 
Oplossing voor Marken
Gemeente Waterland heeft samen met initiatiefnemer Bernice Perk Uitvaartbegeleiding vijf particuliere urnenkelders aangebracht op een speciaal gedeelte van de begraafplaats. Bernice Perk: “Ik kreeg regelmatig signalen van de Marker inwoners dat er behoefte is om de as na een crematie ook een laatste plaats te geven op de algemene begraafplaats. Dit heb ik met Gemeente Waterland besproken en samen met hen hebben we deze oplossing gevonden. Ik ben blij dat deze mogelijkheid er nu is voor de Markers”. De urnenkelder is vergelijkbaar met een particulier graf, zodat er indien gewenst een persoonlijke gedenksteen of urnenmonument op geplaatst kan worden.
 
Meer informatie
Mocht u meer informatie willen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Bernice Perk via 06-21150707, Whatsapp, een e-mail sturen naar info@berniceperk.nl, of u kunt binnenlopen in haar kantoor aan Westerstraat 24.
 

Bron: Bernice Perk Uitvaartbegeleiding, dinsdag 25 juli 2023

naar Marker Nieuws indexpagina