naar Marker Nieuws indexpagina
Samenwerking basisschool De Rietlanden met het IVN
De samenwerking start in september 2023 en zal duren tot december 2025
 
Een aantal maanden terug werd onze school erop attent gemaakt dat het IVN (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) 12 onderwijspioniers zocht om natuureducatie binnen Nederland een boost te geven. Dit past uiteraard perfect bij onze visie om ons te profileren als natuurschool. Het leek ons dan ook meer dan logisch om onszelf hiervoor aan te melden.
 
In totaal hebben in Nederland rond de 50 scholen zich aangemeld voor dit project. Wij zijn heel blij om te vermelden dat het IVN ons heeft uitgekozen als 1 van de 12 scholen om mee samen te werken. De samenwerking start in september 2023 en zal duren tot december 2025.
 
De gehele periode zal IVN ons ondersteunen om onze visie sterker neer te zetten, waarbij wij gezamenlijk de volgende 3 doelstellingen hebben: 
1) De eigen praktijk van de basisschool als natuurrijke school versterken
2) Andere basisscholen inspireren tot meer natuur in het onderwijs
3) Een beweging starten voor een natuurrijk onderwijssysteem
 
Naast de ondersteuning van IVN krijgen wij ook een subsidie voor een financiŽle boost.
 
In het nieuwe schooljaar zullen we samen met het IVN een kick-off plannen om onze samenwerking te vieren. Voor ons voelt het heel fijn om samen met andere basisscholen in Nederland op te trekken en onze school in de schijnwerpers te zetten. 
 
 https://www.derietlandenmarken.nl 

Bron: Basisschool De Rietlanden, donderdag 29 juni 2023

  naar Marker Nieuws indexpagina