naar Marker Nieuws indexpagina
Jeugd loopt rondjes voor Sportvereniging Marken
Sponsorloop 2023, dinsdag 27 juni
Dinsdag 27 juni organiseerde de Jeugdcommissie van Sportvereniging Marken de Sponsorloop.
 
Tussen 17:00 uur en 18:00 uur hebben de jeugdspelers van de teams tot en met O13 rondjes gelopen om geld in te zamelen voor Sportvereniging Marken. De start was voor kantine 'Nooitgedacht', vervolgens rondje om het A-veld en de kantine. Elk rondje was ongeveer 500 meter.
 
Totaal deden 45 jongeren mee aan de sponsorloop.
 
Verslag Jeugdcommissie S.V. Marken:
Na een valse start op 20 juni vanwege noodweer, ging op dinsdag 27 juni 2023 dan toch echt de sponsorloop van start voor de onder- en middenbouw van de jeugd van Sportvereniging Marken.
 
De weersomstandigheden waren dit keer een stuk aangenamer dan vorige week. Met 20 graden en een briesje was het prima weer om een lekker stuk te rennen.
 
Het parcours was dit jaar uitgezet op het terrein van het sportcomplex van SV Marken. Het rondje startte aan de voorkant van de kantine, om het A-veld heen, langs de korte zijde van het nieuwe B-veld en langs de nieuwe materiaalloods, tot aan de hoek van het oude B-veld en vervolgens weer terug naar de start- en finishlijn voor de kantine. Hier stond ook de "stempeltafel" waar de kinderen hun stempelkaart konden laten markeren na elk rondje. 1 ronde was precies 492 meter, maar vanwege de zigzaggende manier van rennen van de kinderen kunnen we gerust 500 meter aanhouden voor de statistieken.
 
De massaal aangetreden bappes, bessies, ta's, mems (en de Nederlandse benamingen hiervan) en andere belangstellenden zagen hoe de kinderen na het startsein voortvarend van start gingen. Zo voortvarend zelfs dat het spreekwoord "hardlopers zijn doodlopers" gemompeld werd door verschillende toeschouwers. Niets bleek echter minder waar; ook al raakten de kinderen vermoeid, toch renden zij knap door. Sommigen in de volle sprint, anderen in een interval-ritme, weer anderen in een gestaag jog-tempo.
 
Na een vol uur kon de conclusie getrokken worden dat de deelnemers allemaal enorm hun best hadden gedaan. Veel hadden (bijna) de hele stempelkaart vol. Een hele knappe prestatie, vooral voor de jongste kinderen, want een volle stempelkaart (12 stempels) komt neer op 6 afgelegde kilometers. Verscheidene kinderen hadden zelfs stempels op de achterkant van de kaart. Een viertal deelnemers wist de grens van 16 stempels (8 kilometer) te halen, waarbij twee van hen zelfs 18 stempels gehaald hadden (9 kilometers). Al met al hebben alle kinderen een indrukwekkende prestatie neergezet!
 
Na een glaasje licht-zoete limonade en een evenzo licht-zoet praatje vanuit de jeugdcommissie keerden de kinderen moe maar voldaan weer terug naar huis.
 
De eindstand van het sponsorbedrag zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt op onze website.
 
Aangezien dit het laatste evenement van dit voetbalseizoen is willen wij van de gelegenheid gebruik maken om alle jeugdspelers te bedanken voor hun inzet dit seizoen en we hopen hen in goede gezondheid aan het begin van seizoen 2023/2024 weer op het sportcomplex van SV Marken te mogen verwelkomen.
 
Sportieve groeten,
Jeugdcommissie Sportvereniging Marken
 
De sponsorloop heeft 3.551,50 opgeleverd voor het jeugdvoetbal van S.V. Marken. (update 15 augustus 2023)
 
 Link naar alle foto's van S.V. Marken Sponsorloop 2023  

Bron: PepProductions, dinsdag 27 juni 2023

naar Marker Nieuws indexpagina