naar Marker Nieuws indexpagina
Verslag Waterlandcup 2023 op Marken
zaterdag 24 juni 2023

De tweede editie van de Waterlandcup vond dit jaar onder meer plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken. DrieŽntwintig teams in de leeftijdscategorieŽn Mini-pupillen, Onder-8 en Onder-9 streden tegen elkaar om het kampioenschap binnen de eigen leeftijdscategorie. Alle Waterlandse clubs deden mee, dus we mochten vandaag teams van VV Monnickendam, SDOB, Ilpendam, HBOK en ons eigen SV Marken ontvangen.
 
Het werd een mooi toernooi, mede door het prachtige weer, maar natuurlijk ook door de vele vrijwilligers die samen met de toernooiorganisatie het evenement in goede banen hebben geleid. Het toernooi begon om precies 09:00 uur op een toen nog koel sportcomplex en werd onder de felle zon om 12:15 uur afgesloten met een uitgebreide prijsuitreiking. Veel prijzen werden door de teams aan de andere kant van de dijk meegenomen, maar er mocht gelukkig ook een beker op Marken blijven (de 3e plaats voor SV Marken JO8-1).
 
Parallel werd er bij Ilpendam, HBOK en SDOB ook een gedeelte van de Waterlandcup voor de oudere leeftijdscategorieŽn georganiseerd. SV Marken behaalde hier ook verdienstelijke resultaten, waarbij bijvoorbeeld de eerste plek voor SV Marken JO14-1 zeker genoemd mag worden.
 
Het seizoen is met dit gezellige evenement nu echt afgesloten en de voetbalschoenen mogen even voor een paar maanden in het vet, waarna ze eind augustus weer tevoorschijn mogen komen.
 
Rest ons nog even stil te staan bij de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij het organiseren van de Waterlandcup:
   Keukenpersoneel
   vlagophangers
   kleedkamerschoonmakers
   spelbegeleiders
   veldcoŲrdinatoren
   EHBO
   toernooicommissie
   en omroeper.
 
Allen:
Sportieve groeten,
Jeugdcommissie Sportvereniging Marken

Bron: Sportvereniging Marken, zondag 25 juni 2023

naar Marker Nieuws indexpagina