naar Marker Nieuws indexpagina
Paling roken tijdens de Marker Havenfeesten 2023
Zaterdag 1 juli 2023, vanaf 09.30 uur

Marker Havenfeesten 2023
Zaterdag 1 juli, vanaf 09.30 uur
 
PALING ROKEN
 
Paling roken, inmiddels een ware traditie tijdens de Marker Havenfeesten. De beste palingrokers van Marken nemen het tegen elkaar op. Een deskundige jury zal bepalen wie zich een jaar lang “de BESTE palingroker(s) van Marken” mogen noemen!
 
Om deze verrukkelijke paling te kunnen proeven worden er tot 16:00 uur loten verkocht om kans te maken op één van de voor de verloting beschikbaar gestelde pondjes paling. De loten worden verkocht door bestuursleden van de Marker Evenementen Stichting (MES) die over de braderie lopen.
 
Willen jij en je maatje(s) meedoen met de palingrookwedstrijd, neem dan contact op met Marinus Kaars, 06-24814596.
 
Vanaf 16.00 uur
PALINGVEILING EN PRIJSUITREIKING
 
Een deskundige jury proeft de paling, beoordeelt deze op diverse criteria en geeft aan de hand hiervan punten. Na de puntentelling wordt de prijs voor beste palingroker van Marken uitgereikt. De winnaar mag zich een jaar lang “Beste palingroker van Marker” noemen, wat toch een hele eer is.
 
Daarnaast is er een verloting van de gerookte paling met alle verkochte loten die gedurende de dag door bestuursleden van de MES verkocht worden op de braderie en kan er tegen opbod paling gekocht worden op de veiling.

  Facebook     

Bron: Marker Evenementen Stichting, maandag 19 juni 2023

naar Marker Nieuws indexpagina