naar Marker Nieuws indexpagina
'De Mereker Maasen' winnen de Slag om Waterland 2023
Waterlandse leerlingen uit groep 8 strijden met elkaar
'De Mereker Maasen' uit Marken, v.l.n.r. Lilly, Indy, Yfke en Quinty
 
De negende editie van de 'Slag om Waterland' bracht leerlingen uit groep 8 van Ilpendam naar Broek in Waterland en van Marken naar Monnickendam. Tijdens dit ééndaags jongerenevenement leerden de kinderen zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, samenwerken om speuropdrachten te maken en gezellig sporten alle in vier kernen van de gemeente Waterland.
 
Jerome den Enting, jongerenwerker van de gemeente Waterland, Sociaal Cultureel Centrum 'De Bolder' en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland hebben ook dit jaar weer een prachtig evenement neergezet welke leerlingen uit groep 8 voorbereid op wat hun staat te wachten na de schoolvakantie.
 
Voor veel leerlingen betekent het voortgezet onderwijs dat zij voor school naar een andere plaats moeten reizen. Een andere omgeving, nieuwe vrienden en zonder je ouders met het openbaar vervoer reizen. De Slag om Waterland bereid kinderen hierop voor doordat groep 8 leerlingen van alle basisscholen van de gemeente Waterland mee doen. Kinderen uit Marken ontmoeten bijvoorbeeld kinderen uit Monnickendam en wie weet zitten zij volgend jaar wel in dezelfde klas?

Middels een plattegrond en een lijst met vragen wandelen de kinderen door elke kern. Voor elke goed beantwoorde speurvraag krijgen zij een punt en als ze er niet uitkomen kunnen ze altijd een beroep doen op de inwoners van Waterland. Als bonusronde mogen de kinderen foto's maken en naar de jury doorsturen, zo zijn ze echt toerist in eigen gemeente en hebben ze een leuke herinnering aan dit avontuur! Ook voor de sportactiviteiten worden punten gegeven.
 
De prijsuitreiking vond plaats in  Sociaal Cultureel Centrum 'De Bolder' en werd gedaan door de burgemeester van de gemeente Waterland Marian van der Weele.
 
Volledige uitslag Slag om Waterland 2023:
1. De Mereker Maasen (Marken) - 57 punten
2. De Marker Beren (Marken) - 56 punten
3. Dare to Share (Ilpendam) - 53 punten
4. De Bessies (Marken) - 50 punten
5. Ibiza Girls (Broek in Waterland) - 46 punten
6. FC Aardappel (Monnickendam) - 43 punten
7. Fill Time Focus (Broek in Waterland) - Afgehaakt
 
Foto's : Jan Cornelis Visser

Bron: PepProductions, zaterdag 17 juni 2023

naar Marker Nieuws indexpagina