Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - Jong Holland
Seizoen 2022-2023, zaterdag 27 mei 2023, uitslag 2-4
Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie 2022-2023 thuis tegen Jong Holland.

De wedstrijd begon behoudend en de eerste dreiging was van de thuisploeg in de 9de minuut van Bart Schipper uit een voorzet van Luke de Waart. Een minuut later kwam Marken op voorsprong door Luke de Waart die volledig vrijstaand vanaf de linkerkant diagonaal binnen schoot 1-0. Direct daarna een hak balletje van Jong Holland in het zijnet. Vervolgens gebeurde er een klein kwartiertje vrijwel niets voor de beide doelen. Halverwege het eerste bedrijf een diepe bal van Arno Boes op Bart Schipper die in buitenspel positie stond en een schot van dichtbij door Jong Holland recht in de handen van keeper Lloyd Dielingen. In de 26ste minuut had Marken de marge moeten verdubbelen, een voorzet van Arno Boes werd door Luke de Waart op de goal gekopt maar kon tot een corner worden getikt. Een minuut of zes later weer een zeer goede mogelijkheid voor Marken, eerst Luke de Waart tot twee keer toe dreigend en de afgeketste bal werd door Arno Boes ver over geschoten. Direct daarna was Marken weer dreigend en ook Jong Holland licht dreigend voor de goal. Een kleine tien minuten voor de pauze een schot van de zijkant door Luke de Waart die op de binnenkant van de paal terecht kwam en het veld weer insprong. In de slotfase wat kleine mogelijkheden van de beide ploegen en leek Marken met een voorsprong te gaan rusten. Maar niets bleek minder waar want in de extra tijd werd de 1-1 door Eelke de Graaf van zeer dichtbij binnen gekopt. Toch weer even een domper voor de thee want er zat veel meer, grotere voorsprong, in voor Marken in het eerste bedrijf.

Marken begon ongewijzigd aan de tweede helft en gelijk vanaf de aftrap de eerste dreiging die tot corner werd verwerkt. Daarna waren de gasten uit Alkmaar een hele poos de bovenliggende partij. Met eerst een vrije kans bij de tweede paal net naast, een afstandsschot over het doel waarbij de keeper ver uit de goal was gekomen. Even later een schot via de voet van de keeper eruit en een afstandsschot net naast. In de 64ste minuut kwam Jong Holland, in deze fase terecht, uit een frommel goal op voorsprong 1-2. Net voor deze goal was Niels van Veen binnen de lijnen gekomen voor Bart Schipper. In de 68ste minuut ging of werd Arno Boes naar de kant gehaald en vervangen door Job Pereboom. Marken kwam in de 71ste toch weer op gelijke hoogte, een prima aanval over vijf schijven werd door Luke de Waart prima afgerond met een afstandsschot in de kruising 2-2. Na een schot van Luke de Waart net naast en dreiging van Jong Holland kon Marken deze stand in de slotfase toch weer niet vasthouden. Uit een voorzet waarbij de keeper van Marken mis zat werd in de 84ste de 2-3 door Jong Holland binnen gekopt. Een lichte overtreding net buiten het zestienmeter gebied door Viggo Teerhuis werd bestraft met een vrije trap zonder gele kaart. Deze vrije trap werd over de grond door Lars Boekel in de uiterste hoek geschoten 2-4. Direct daarna floot scheidsrechter van Egmond voor het einde van de wedstrijd en tevens van de competitie.

Luke de Waart werd terecht tot man of de match gekozen. Maar toch gingen we wat teleurgesteld naar huis zeker gelet op de vele mogelijkheden in het eerste bedrijf om een beter resultaat aan deze wedstrijd over te houden.